Ugye nem iszol?! Ezért kellene kerülnöd az energiaitalt

Az energiaitalt sokan ártalmatlan üdítőnek találják, pedig ez koránt sincs így, ugyanis az édes ital összetevői nincsenek jó hatással a szervezetre, és ez halmozottan igaz gyerekek esetében. Ha próbálsz egészségesen élni, de szereted az energiaitalt, akkor érdemes tudnod a következőkről!

Felnőttként már (minden bizonnyal) nem fog rosszulléttel reagálni testünk az energiaital-fogyasztásra, ám ez gyerekeknél közel sem garantált: magas koffein- és cukortartalma a vérnyomásra és a szívritmusra káros lehet, nem beszélve arról, hogy az energiaitalok funkciója, azaz az ember felpörgetése egy nehéz napon teljesen szükségtelen a gyerekek számára.

Tehát az energiaital kilőve, kólát is csak mértékkel fogyassz a koffeintartalom miatt. A kávét sem kell erőltetned, maximum úgy, hogy rengeteg tejjel hígítod.    

Nemcsak magas koffeintartalmuk miatt kell parkolópályára tenni az energiaitalt.Fotó / Shutterstock

Nemscak magas koffeintartalmuk miatt kell parkolópályára tenni a fentebb említett italokat, hanem a felesleges kalóriák miatt is, amiket elfogyasztasz, miközben nem is laksz jól.

Ha túltolod az energiaitalt, akár nyugtalanság, remegés is társulhat a kellemes íz mellé, miközben valódi, minőségi energiát aligha kapsz tőle.

Ha már „megvan a baj" és rendszeres fogyasztója vagy az energiaitaloknak, próbálkozz először csökkentéssel, majd inkább gyenge tejeskávéra vagy fekete teára való átállással, hiszen ezek nem tartalmaznak embertelen mennyiségű koffeint, cukrot, na meg számos egyéb összetevőt, ami bezavarhat a szervezetednek.

Ha érdekel, hogy milyen egyéb hatása lehet a rendszeres energiaitalozásnak, akkor lesd meg a Dietaesfitnesz.hu oldalát!