Semmiképp se kövesd el ezeket a hibákat, ha egészséges hajat szeretnél!

Ki ne vágyna egészséges, csillogó, dús hajra? Lehet, hogy mindent elkövetsz a tökéletes frizuráért, a végeredmény mégis töredező, zsírosodó és fénytelen haj. Az egészségtelen haj rengeteg okra vezethető vissza. A következő öt szokás nagyban károsítja a hajkoronát.

Túl gyakori hajmosás

A túl gyakori hajmosás kiszárítja a tincseket, és a fejbőr is hajlamosabbá válik a zsírosodásra. A legegészségesebb, ha minimum kettő, de inkább három naponta tisztítjuk hajunkat. Ha valaki mindenképp ragaszkodik a mindennapos hajmosáshoz, akkor érdemes néha csak sima vizet használnia tisztítószer nélkül.

Nem szabad túlzásba esni.Fotó / Getty Images

Fésülködés mosás után

Nedvesen a haj sokkal gyengébb és sérülékenyebb, mint szárazon. A mosás közben összegubancolódó szálak könnyebben töredeznek, ha azokat nedvesen próbálják kifésülni. Éppen ezért érdemes hajmosás előtt alaposan átfésülni a hajat, hogy a károsodás kisebb legyen.

Állandó lófarok

Amikor reggel nincs sok idő tartást varázsolni hajunknak, gyakran előfordul, hogy a legegyszerűbb utat választjuk, és csak felkötjük lófarokba. Bár ez egy gyors és kényelmes megoldás, ha túl gyakran hordjuk felkötve hajunkat, a hajhagymák elgyengülnek, a súlytól pedig a hajszálak gyorsabban hullanak ki.

Lófarokból is megárt a sok.Fotó / Getty Images

Hőkárosodás

Ha hajmosás után nem használunk valamilyen hővédő terméket, tincseinket komoly károsodás érheti. A haj egyik legnagyobb ellensége a hő, éppen ezért érdemes hajmosás után a szabad levegőn száradni hagyni a nedves hajat, és csak a formázáshoz bekapcsolni a hajszárítót. Persze ha erre nincs idő, akkor léteznek már profi hajvédő szerek.

Nedves hajon használt sütővas

Nagyon sokan követik el azt a hibát, hogy közvetlenül a mosás után, még nedvesen próbálják hajukat formázni. A hajvasaló és a sütővas hője fokozottan károsítja a vizes hajszálakat, mivel a forró vas megégeti és tönkreteszi azokat. Ha formázni szeretnénk hajunkat, de egészséges fürtöket is szeretnénk, akkor mindig szánjunk időt az alapos szárításra.

Ha érdekelnek még további elkerülendő hajhibák, látogass el a Diéta és Fitnesz oldalára, ahol még több tippet kaphatsz az egészséges hajhoz.