Soha többé nem eszel gumicukrot, ha meglátod, miből készül

Az nem újdonság, hogy a gumicukor egészségtelen, azonban a rengeteg ízfokozó miatt mégis sokan imádják az apró ruganyos édességeket. A következő "fordított" kisfilm bemutatja, hogyan és miből készülnek a gumicukrok.

Az OVER ETEN által készített videóban visszafelé mutatják be a gumicukrok elkészítésének folyamatát. A "zselatin" című videó egészen az állatfarmokig tekint vissza, ahonnan az egész folyamat indul.

Bőr, csont, kötőszövet

Bizony! Ezek az apró, nyúlós édességek zselatinból készülnek, amelyet állati bőrből, kötőszövetekből és állati csontokból állítanak elő. Jaj a vegánoknak!

 

Ezeket vágóhidakról szerzik be, és savtartályokban főzve bontják le a darabokat, mielőtt ízesítenék és színeznék azokat.

Van még más is!

Bár a zselatin ömagában annyira nem egészségtelen, a gumicukrok tartalmaznak még kismillió olyan anyagot, amelyeket jobb inkább elkerülni. Tartósítószerek, mesterséges színezékek, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupok, részben hidrogénezett olajok és a cukrok csak néhány, a rosszabb összetevők közül.

Van alternatíva

Az OVER ETEN videója nagy port kavart az internetezők közt, többen megfogadták, hogy többé nem esznek gumicukrot. Szerencsére azonban sok remek édességgel lehet helyettesíteni ezeket, a zselatin pótlására pedig a tengeri moszatból készült agar-agar jó megoldást jelenthet. A boltokban is találhatsz alternatívát, ha nem állati eredetű finomságra vágysz.