Mikor érdemes posztolni a social médiában?

Előző cikkünkben arról adtunk tanácsot, miket érdemes megosztani a közösségi médiában, hogy később se bánd meg posztjaidat. Most azzal foglalkozunk, mikor érdemes közzétenni ezeket, hogy nagyobb elérése legyen.

Elsősorban a felhasználói célodtól és az ismerősi körödtől függ, hány órakor szokták látogatni az oldalakat. Ezt pedig tapasztalati úton, megfigyeléssel tudod a legjobban mérni. Azonban készültek általános statisztikák arról, mikor a legaktívabbak a felhasználók.

A Hubspot felmérése szerint pénteken 13 és 15 óra között, a CoSchedule kutatása alapján szintén a hét vége felé és a Mycleveragency pedig a 15 és 21 óra közötti időpontot javasolja.

Mindig tudatosan posztolj!Forrás: Shutterstock

Ha a saját felhasználói szokásaidat veszed alapul, az jó kiindulási pont lehet, hogy megtaláld mikor váltják ki a legtöbb aktivitást posztjaid. Addig pedig ha az általános statisztikai adatok mentén posztolsz, biztosan nem foghatsz mellé.

Facebook

  • hétvégén 13 és 16 óra között
  • hétköznapokban 15 óra után

Instagram

  • reggel 8 és 9 óra között
  • este 21 óra után

Ezek az időpotok nem azt jelentik, hogy mindegyikében ki kellene tenned egy új képet. Naponta egynél több posztra semmi szükség, figyelj a mértékre és posztolj tudatosan.