Mérgező a paradicsom?! Meglepő érdekességek hétköznapi ételekről

Manapság néhány étteremben már különlegesebbnél különlegesebb ételek közül válogathatunk, amiknek általában van valami érdekes háttértörténete is. Abba viszont valószínűleg te sem gondoltál még bele soha, hogy egy unalmasnak tűnő paradicsom is tartogathat meglepetéseket számodra.

A világ legbizarrabb ételeiről és italairól is beszámoltunk már korábban, ebben az összeállításban viszont öt olyan ételt mutatunk be, amiket szinte naponta fogyasztunk, mégsem tudunk róluk semmi érdekeset.

Fehér csoki

Megtévesztő neve ellenére a fehér csokinak valójában semmi köze nincs a hagyományos csokoládéhoz, hiszen az összetevői köszönőviszonyban sincsenek az általunk jól ismert édességhez használt alapanyagokkal. Mindössze egy cukorból, kakaóvajból, tejből és néhány egyéb hozzávalóból álló készítmény.

Úgy tűnik csak névrokona a hagyományos csokoládénak.Fotó / Shutterstock

Lazac

Arról valószínűleg keveseknek van tudomása, hogy a különféle táplálékoknak köszönhetően csak a természetes vizekben élő lazacok húsa rózsaszín. A mesterségesen tenyésztett egyedeknek fehér húsa van, amit utólag festenek be, hogy hasonlítson az eredetire.

Gondoltad volna, hogy nem minden lazac húsa rózsaszín?Fotó / Shutterstock

Tojás

Manapság ez talán már szinte felfoghatatlan, de mielőtt a csirkék háziasítva lettek, körülbelül csak 12 tojást tojtak egy évben. Ez a szám napjainkra már több száz is lehet, ami, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi mindenhez használjuk fel, annyira talán nem is meglepő.

Kukorica

Ha megfordult már a fejedben az, hogy megszámold, hány sor szem található egy cső kukoricán, akkor ne is gondolkodj tovább. Bár a szemek száma a cső hosszától függően változhat, a sorok száma szinte kivétel nélkül mindig páros szám, ami általában 16.

Ha nagyon unatkozol számolj utána!Fotó / 123RF

Paradicsom

Az 1700-as évek évek végén Európában elterjedt tévhit volt, hogy a paradicsom mérgező, a gond viszont valójában nem a növénnyel, hanem az étkészlettel volt. Ha további érdekességeket is olvasnál még a paradicsomról, a Mindmegette cikkében megteheted.

Szerencse, hogy nem mérgező, mivel igazán finom!Fotó / Shutterstock

Ezen információk tudatában talán te is izgatottabban vágsz majd bele a következő bevásárlásba, és nem csak unalmas ételeket fogsz látni magad előtt.