Elő a lábakkal – Avagy nyáron igenis kell a pedikűr

Azt gondolhatnánk, hogy a fiataloknak nincs szüksége pedikűrre, pedig ez nem kor függvénye, sőt! A fiatalok nagy többsége köröm benövéssel és egyéb problémákkal küzd, amik előtérbe kerülnek, ha a strandszezon miatt lekerül a cipő. Kinek van szüksége pedikűrre, és hogyan is néz ki egy kezelés?

Szegény lábaink, nem is tudjuk elképzelni, hogy milyen nehézségeknek van kitéve. Egész testünk súlya nyomja őket, amit a legtöbb esetben jól tűrnek, de folyamatos ápolásra van szükségük. Van, akinek elegendő az esztétikai pedikűr, van azonban olyan is, akinek gyógykezelésre van szüksége. Mutatjuk mi a különbség a kettő között!

Esztétikai pedikűr

Amennyiben kevés bőrkeményedéssel rendelkezel, ettől eltekintve puha a talpad és nem repedezett a sarkad akkor ez a tökéletes választás! Az esztétikai pedikűr olyan, mint egy kézápolás. A szakember megformázza a körmeid, leszedi az esetleges bőröket, valamint még puhábbá és finom tapintásúvá varázsolja a lábaidat! Akinek nincsenek különösebben problémás részei a talpán, annak is érdemes elmenni egy esztétikai pedikűrre, ugyanis a kezeléshez, igény szerint hozzá tartozhat a körömlakkozás, vagy éppen a géllakk. Ez utóbbi - valljuk be - a lányok esetén kifejezetten jól jön nyáron, hiszen így hosszan élvezhetjük a szép lábkörmöket anélkül, hogy annak fénye vagy fedése megkopna!

Gyógypedikűr

Ez a fajta kezelés más szakértelmet igényel, mint egy esztétikai pedikűr, így nem minden kéz- és lábápoló foglalkozik az esetlegesen felmerülő problémákkal. A fájdalmas bőrkeményedések, tyúkszemek, vagy éppen a benőtt körmök komoly fájdalmakat tudnak okozni, sőt esetenként kisebbségi érzéseket is. Senki nem szereti úgy papucsba bújtatni a lábát, hogy valami nincs rendben vele. Pedig a problémával nem vagy egyedül! Rengeteg nő és férfi küzd a szűk szabású cipők, vagy éppen a sport miatt olyan körmökkel vagy fájdalmakkal, amelyek esetenként még a mindennapokat is megnehezítik.

Egyéb kényeztető kezelések

Ha csak egy kis pihenésre vágyunk, vagy relaxációra van szükségünk, a SPA pedikűr a megfelelő megoldás. Ezek a kezelések megteremtik a test és a lélek harmóniáját, amely során nincs konkrét pedikűrös tevékenység, tehát nincs kényelmetlenség sem, csak a puszta kényeztetés. Jól hangzik, ugye? A bőrtípusnak megfelelő, különböző hatóanyagú krémek kerülnek a lábfejbe masszírozás során a kezelés alkalmával, ami ellazít, sőt esetenként méregtelenít is.

A kezelés fájdalmas?

Az esztétikai pedikűr teljesen fájdalommentes, egyáltalán nem kell tartani attól, hogy bármi kellemetlenség érhet a kezelés ideje alatt. A gyógypedikűr azonban néha lehet kellemetlen. Egy fájdalmas benövéstől való megszabadítás nem a legkellemesebb folyamat, azonban az utána következő felszabadult érzés mindenért kárpótol majd!

Nőknek vagy férfiaknak?

Sok fiú és férfi fejében felmerül, hogy a pedikűrös kezelés nem való nekik. Pedig sajnos rengeteg férfi küzd lábfájdalmakkal. Kiváltképp a sportolók, főleg focisták, vagy azok, akik kénytelenek a lábujjaikat folyamatosan nyomó cipőben járni. A női lábakat is rendkívül megviseli a magassarkú viselése. Alapszabály, hogy ha fáj, akkor mindenképpen szakemberhez kell fordulni!

Miben segíthet még egy pedikűrös?

Vannak olyan körömdeformitások, amelyeket a természet önmagától már képtelen kezelni. Ilyen például a mátrix sérülése, vagy a nem növő körmök. Ilyen esetekben léteznek körömprotézisek, amelyek a műköröm mintájára készültek, viszont rugalmasabb anyagból hozhatók létre és rendes köröm hatását nyújtják. Ennek okán férfiak számára is viselhetők anélkül, hogy látványos lenne a különbség! Érdemes utánanézni a lehetőségeknek, hiszen nagy könnyebbség nem aggódni amiatt, hogy a strandon esetleg nem nyújt tappancsunk esztétikailag szép látványt!

Készüljetek fel a nyárra, a tó- és tengerpartokra tetőtől talpig! Ha még nincs programod ne bánd, az UniLife ajánl neked nyaralási lehetőségeket!