Reggel vagy este jobb edzeni?

Nem egyszerű megtalálni a megfelelő időpontot az edzéshez, főleg akkor, ha be vannak táblázva a mindennapjaid. A reggeli edzéshez korán kell kelni, az estit pedig könnyű ellébecolni egy hosszú nap után.

Ami biztos, hogy valamelyiket választanod kell, hiszen hiába van nyár, sokkal könnyebb lesz a suli mellett tartani a rutint, ha már most nyáron is abban az időpontban sportolsz, amikor ősszel fogsz. Nehéz választás ez, de a szerencséd az, hogy rossz döntés nincs, mert mindkettőnek megvannak az előnyei.

Reggel

A kettő közül ezt lesz a nehezebb kivitelezni, főleg, ha alapesetben is nehezedre esik otthagyni az ágyat, de hidd el megéri! Ugyanis a reggeli mozgással úgy kezded a napot, hogy endorfint, azaz boldogsághormont termel a szervezeted, ezáltal sokkal jobb kedvvel, nyugodtabban vághatsz neki a napnak. Mindemellett a reggeli előtti edzés kitűnő, ha elraktározott zsírjaidtól akarsz megszabadulni, mert ilyenkor tested hatékonyan égeti el őket.

A reggeli mozgással úgy kezded a napot, hogy endorfint, azaz boldogsághormont termel a szervezeted.Fotó / Shutterstock

Továbbá, ha mindez nem lenne elég, akkor jöjjön a legjobb rész: a reggeli mozgás segít az alvásban. Ugyanis, ha nem éjszaka pörgeted fel és fárasztod le magad, akkor könnyebben és édesebben fogsz aludni, ami azt is jelenti, hogy frissebben fogsz másnap reggel felkelni!

Este

A vonzóbb opció, de ugyanúgy követel egy kis erőfeszítést, hogy a nap végén ne találj mindig kifogást, miért nem edzel. Viszont, ha ezen az akadályon átküzdöd magad, akkor sok jósággal jár az esti mozgás.

Ugyanis ilyenkor vagy csúcsformában, mert már kicsit be vagy melegedve és teljesen fel vagy ébredve. Továbbá így lehetőséged van arra, hogy levezesd a napközben felgyülemlett feszültséget, amire a reggeli sport közben nincs mód. Kivéve akkor, ha valaki nagyon felhúzott álmodban.

Este lehetőséged van arra, hogy levezesd a napközben felgyülemlett feszültséget, amire a reggeli sport közben nincs mód.Fotó / Shutterstock

Ezután már csak az a kérdés, hogy mit sportolj? Erre a kérdésre kitűnő válaszokat találsz az UniLife-on, legyen szó küzdősportról, vagy futásról!