A mozgás nem játék - ezért vedd komolyan a tesi órákat

Legyen szó akár általános, akár középiskoláról, a testnevelés óra gyakran nem tartozik a legkedveltebb tantárgyak közé. Bár tehernek tűnhet, nem árt, ha komolyan veszed a tesi órákat és hidd el, később hálás leszel magadnak ezért.

Ha minden lefutott Cooper-teszt és minden NETFIT felmérés után emlékezteted magadat arra, hogy ezt nem a jegyért, hanem magadért és a saját egészségedért teszed, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz.

A "nem vagyok sportos alkat" nem kifogás

Sokan szeretnek különféle kifogásokat keresni a mozgás és a testnevelés órai gyakorlatok helyes elvégzése ellen, amik közül a "nem vagyok sportos alkat" talán a legnépszerűbb. De te ne állj be ebbe a sorba!

Egész egyszerűen csak az lehet a gond, hogy még nem találtad meg a számodra legmegfelelőbb sportot. És bár ez valószínűleg nem a tesi órákon fog megtörténni, gondolj arra, hogy a 45 perc alatt, amit mozgással töltesz az iskolában rendkívül jól fejlődik az állóképességed, ami a későbbiek során bármilyen sportban hasznodra válik.

Sokan szeretnek különféle kifogásokat keresni a mozgás és a testnevelés órai gyakorlatok helyes elvégzése ellenFotó / 123RF

A rendszeresség luxusa

Egy másik fontos érv a tesi órák komolyan vételét illetően pedig nem lenne más, mint a rendszeresség luxusa. Bár valószínűleg soknak tűnhet a heti 5 testnevelés óra, azért be kell látnunk, hogy napi 45 perc intenzív testmozgás egyáltalán nem kibírhatatlan, sőt, igenis hasznos dolog.

A későbbiekben, ha egyetemre kerülsz, vagy már épp dolgozni fogsz, te is meglátod majd, hogy sokkal nehezebb lesz beépítened a rendszeres testmozgást a mindennapjaidba. A reggeltől estig tartó tanulás vagy munka mellett valószínűleg nem lesz motivációd arra, hogy nekiállj mozogni, ennek pedig komoly egészségügyi következményei is lehetnek, így nem árt odafigyelni.

Magadért tanulsz, magadért sportolsz

Épp úgy, ahogy más tantárgyak esetében, a testnevelés kapcsán is elmondható az, hogy magadért csinálod. A testnevelő tanároknak nem az a céljuk, hogy különféle feladatokkal szivassák a diákokat! Minden mozgásos tevékenység, amit ott végzel, a te érdekedben zajlik. Ezt észben tartva pedig legközelebb talán te is könnyebben fogsz belépni a tornaterem ajtaján.