A szépségipar legnagyobb átverése: a narancsbőr

A nyár közeledtével sorra jelentek meg a narancsbőr elleni kezelésről szóló plakátok az országban, azt sugallva, hogy takargatni kéne a narancsbőrt. Pedig egy teljesen természetes, és a nők többségét érintő jelenségről van szó.

A narancsbőr a kozmetika és szépségipar legnagyobb álproblémája, amit évtizedek óta próbálnak eladni súlyos szépséghibaként. Holott a narancsbőrrel az égvilágon semmi gáz nincs, és nem kell előre félni a napot, amikor megjelenik rajtad.

Amiben nem tévednek

Két dolog van, amit viszont érdemes átvenni a narancsbőr elleni harc fegyvertárából, még akkor is, ha ostobaság az egész. Ugyanis a narancsbőrnek van két okozója, amiket nem a bőrünk, hanem valódi egészségünk miatt mindenkinek érdemes kiiktatni az életéből.

Ez a kettő a stressz és a mozgásszegény életmód, ha valamin változtatni akarsz, akkor ez a két dolog legyen az, mert ezeknek valódi hasznuk is van.

A narancsbőrnek van két okozója, amiket nem a bőrünk, hanem valódi egészségünk miatt mindenkinek érdemes kiiktatni az életéből.Fotó / 123RF

Amiben tévednek

Az az, hogy bármi probléma van egy olyan jelenséggel, ami a nőknek a 85-98 százalékát érinti valamilyen formában. Soha ne hidd el senkinek, hogy a narancsbőrtől mindenáron meg kell szabadulnod, ha előjön rajtad, főleg ne a kedvenc divatbloggereidnek, akik szponzorált videóban bizonygatnak, arról, hogy milyen fontos ez.

Nem az. Annyira főleg nem, hogy vagyonokat költs a legújabb krémekre és kezelésekre. Ezek helyett, ha minden kötél szakad inkább a fent említett életmódváltást próbáld ki, amitől valóban egészségesebb leszel.

Soha ne hidd el senkinek, hogy a narancsbőrtől mindenáron meg kell szabadulnodFotó / 123RF

Légy tudatos

A szépségipar a világ egyik legnagyobb üzletága, hatalmas károsanyag kibocsátással, óriási marketing költségvetéssel és ma is zajló állatkísérletekkel. Nekik az az érdekük, hogy minél kevesebb önbizalmad legyen és minél kevésbé szeresd önmagad, neked viszont az, hogy boldog legyél a saját bőrödben. Szóval ne rájuk hallgass, mert számukra a szépségideál mindig is az elérhetetlen lesz.