Egyél hazait! Finomabb, egészségesebb és a környezet is meghálálja
Azzal, hogy itthon termesztett élelmiszert fogyasztasz nemcsak a szervezetednek és a pénztárcádnak teszel jót, hanem a magyar gazdáknak és a természetnek is.
Nem kéri senki sem tőled, hogy csak hazait vásárolj, hiszen ezt nemhogy nehéz, hanem lehetetlen kivitelezni, főleg manapság. A lényeg az, hogy tudatos vásárló legyél, aki mérlegeli a választásnak súlyát, és hajlandó belátni, hogy télen nincsen magyar paradicsom, de még a spanyol is pocsék, ezért nem azt veszi, hanem inkább káposztából, céklából és más gyökérzöldségekből főz. Mert a helyi és szezonális termékeknek nagyon sok haszna van.
Kevesebbet utaznak
A helyben termett dolgokat nem kell körbeutaztatni a fél világon, ami által sokkal kevesebb károsanyag kell ahhoz, hogy eljussanak az asztalodra.
Jobb az ízük
Ugyancsak a rövidebb megtett út következménye, hiszen minél többet kell utazzon egy termés, annál éretlenebbül kell leszedni.

Tápanyagdúsabbak
Még egyszer visszatérünk az utazáshoz, ami az élelmiszerek tápanyag tartalmát is negatívan befolyásolja.
Itthon termelnek hasznot
A helyi termékeket, a helyi gazda termeszti, aki helyi kereskedőnek adja el, aki helyi fuvarossal szállíttat, így nem külföldi ültetvényes és teherhajós cégekhez megy a pénz, amit elköltesz.
Kiszámíthatóbbak
A rövidebb megtett út csökkenti a fertőzések kockázatát, illetve annak, hogy egyik napról a másikra ne tudj megvásárolni valamit. Hiszen lehet, hogy valaki megint fennakad a Szuezi-csatornán, és akkor sehol nem lesz a kedvenc indiai mangód.

Lehet valami bio, csillagászati ár nélkül is
Ha még arra is veszed a fáradtságot, hogy kimenj egy piacra, ahol őstermelők vannak, akkor jóformán bio termékeket vásárolhatsz, bolti áron alul. Ennél jobb üzlet kevés van, mondhatni ingyen pénz.