Ők sem tökéletesek: sztárok különleges betegségekkel

Majdnem mindenkinek van valamilyen kisebb vagy nagyobb egészségi problémája, ez alól a sztárok sem jelentenek kivételt. Lássunk néhány példát arra, hogy még a legsikeresebb hírességek élete sem problémamentes.

Ételallergiától kezdve az idegrendszeri problémán keresztül a súlyos krónikus betegségekig minden megtalálható Hollywoodban is. Ezeknek a hírességeknek a helyzete nemcsak állapotuk miatt, hanem azért is érdekes, mert nyílt vallomásaikkal másoknak is segítenek meggyőződni arról, hogy nincsenek egyedül problémáikkal és ettől még kihozhatják a maximumot magukból.

Billie Eilish

A fiatal énekesnő korábban nyíltan beszélt Ellen Degeneres beszélgetős műsorában arról, hogy Tourette-szindrómával él együtt. 10 ezer gyermekből 5 és 50 közötti számra tehető az érintettek száma.

Billie EilishFotó / Getty Images

Tünetei főként az akarat elleni mozgások és hangadások, amiket tic-nek neveznek (pislogás, fintorgás, vállrángatás, krákogás, szipogás). Kutatások szerint a Tourette-szindrómában szenvedők közül sokan rendelkeznek átlagon felüli nyelvérzékkel vagy zenei tehetséggel.

Miley Cyrus

Miley ételallergiától szenved, méghozzá a fahéjra allergiás. Bár imádja a fahéj illatú gyertyákat és mécseseket, ha olyat eszik, amiben van fahéj, akkor a bőre kipirosodik és viszketni kezd.

Miley CyrusFotó / Instagram

Az énekesnőnek emellett glutén és laktóz allergiája is van, ezzel magyarázza időről időre felmerülő súlyveszteségét is, ám a gluténmentes étrendet mindenkinek melegen ajánlja, szerinte csodákat tesz az ember szervezetével már egy hét után.

Daisy Ridley

A Csillagok háborúja sztárja 15 évesen tudta meg, hogy endometriózisa van. Ennek a fájdalmas nőgyógyászati problémának az oka, hogy a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. A méhen belül levő nyálkahártya a menstruációs ciklus során megvastagodik, majd leválik, ám a méhen kívül levő szövet nem tud a szervezetből távozni, felszaporodik a testüregben és számos fájdalmas tünetet okoz.

Daisy RidleyFotó / Pinterest

Kim Kardashian

A valóshágshow sztár, divatikon Kim Kardashian pikelysömörrel él együtt, akárcsak édesanyja Kris Jenner. Kardashian elmondta, hogy eddig kordában tudta tartani krónikus betegségét krémekkel és enyhe kezeléssel.

Kim KardashianFotó / Twitter

Azonban az utóbbi időben elgondolkozott azon, hogy valami komolyabbra lenne szüksége. Hiszen, ez a nem fertőző immunológiai gyulladás a hatékony kezelés mellett is időről időre visszatér, fáj és viszket is, amellett, hogy több centiméter nagyságú hámló foltokat okoz.