Tízórai ötletek, ha már unod a hagyományos szendvicseket

Az egészséges táplálkozás egyik legfontosabb alkotóeleme a tervezés. A suliban eltöltött hosszú órák alatt fontos, hogy koncentrálni és figyelni tudj, ezért elengedhetetlen, hogy ezalatt az idő alatt is megfelelően táplálkozz.

A tízórairól biztosan, neked is a még szüleid által csomagolt ételek jutnak eszedbe, ám gimiben vagy egyetemen fontos szerepük van az általad csomagolt nasiknak is. Létfontosságú, hogy a tanteremben fogyasztott ételek egészségesek és laktatóak legyenek, hogy a nap folyamán teljesíteni tudj.

Az előrecsomagolás a legjobb taktika abban az esetben, ha kifejezetten szem előtt szeretnéd tartani, hogy egészséges ételeket fogyassz.

1. Smoothie házilag

Ha édesszájú vagy, de redukálni szeretnéd a cukorbevitelt a szervezetedbe, akkor érdemes megfontolnod, hogy a csokik és az édes üdítők helyett inkább gyümölcsöket egyél. Ha nem szeretnél felvágva gyümölcsöket fogyasztani, készíts belőlük egy smoothiet. Az édesebb ízek érdekében adj hozzá mézet, ami még mindig jobb, mintha cukrot, vagy édesítőszert használnál.
+ tipp: Adj hozzá spenótot! Az ízét szinte nem is érzed, mégis, zöldséget is fogyasztasz, ha hozzáadod a smoothiedhoz.

Ha nem szeretnél felvágva gyümölcsöket fogyasztani, készíts belőlük egy smoothiet.Fotó / Pinterest

2. Zöldségeket is csomagolj!

Még ha nem is vagy zöldségpárti, ha elfogyott a sok finomság a dobozodból, lehet arra fogsz fanyalodni, hogy azt a pár uborka csíkot vagy paprika darabot megedd. Ha éhes vagy, valószínűleg meg fog jönni hozzá a kedved, még akkor is, ha alapvetően nem ennél hasonlókat.

A zöldségekről se mondjunk le olyan könnyen. Csomagoljunk belőlük is!Fotó / Unsplash

3. Gyümölcsök és fagyasztott joghurt

Ha finomabbá szeretnéd tenni a natúr joghurtokat, keverd össze őket gyümölcsökkel, majd fagyaszd le őket. Ezt természetesen hamarabb el kell fogyasztanod, ám jól jöhet akkor, ha már pár órával az otthoni reggeli után meg szoktál éhezni.

A fagyasztott gyümölcs csak még finomabbá teszi a natúr joghurtot!Fotó / Unsplash

Emellett a klasszikus szendvicseket is feldobhatod új hozzávalókkal, házi szendvicskrémmel, újfajta sajtokkal, ízekkel. Ezt variálhatod különböző magvakkal, zabos-banános sütikkel, ha pedig egy hosszú nap elé nézel, csomagolj főtt tojásokat is, hogy biztosan ne maradj éhes, mellette pedig egészségesen is táplálkozz.