Beszéljünk a környezetbarát menstruációs segédeszközökről - nem csak csajoknak

Szeretnél a menstruációd során is környezettudatos lenni, de nem tudod hogyan? Frusztrál a sok szemét, amit havonta kidobsz? Ez a női test egy természetes folyamata, beszélni szabad és kell róla! Így hát most tabuk nélkül bemutatjuk nektek miként válhat a havi vérzés is környezetbaráttá.

Miközben megmutatjuk, milyen variációk állnak rendelkezésetekre, ha a környezetbarát utat választjátok, bemutatunk pár magyarországi webshopot is, ahol magyar embereket támogatva tudtok rendelni a szükséges eszközökből.

Néhányan azt gondolják, hogy a környezetkímélő életmód drágább. Erre például jó cáfolatot jelentenek az alábbi menstruációs segédeszközök is, amelyek méltán képviselik a környezettudatos életmódot, hiszen ezek egyes esetekben kifejezetten spórolásra alkalmas kellékek.

Tampon és betét másként

Nemcsak a drogériákban megvásárolható általános tamponok és betétek léteznek, vannak organikus pamutból készült variációk is. Olyan tulajdonságokkal rendelkezhetnek, mint a komposztálhatóság, műanyag és színezés mentesség és még sok más. Jól hangzik nem? A testnek is jót tesz és a természetnek is. És mit szóltok ahhoz, ha azt mondom hosszú távon ez a legdrágább megoldás? Ennél már csak olcsóbb lesz. Mivel ilyen jó hatású anyagokból készülnek, drágábbak, mint nem környezetbarát társaik, de a különbség akkor sem hatalmas. Valamint mi másra éri meg költeni, ha nem az egészségünkre? Meg is tudjátok őket rendelni a Zöld Mami webáruházból, ami egyben egy blog is tele érdekes vonatkozó tartalmakkal.

Forrás: Shutterstock

Intimkehely

Amennyiben kipróbálnátok valami teljesen mást, ami még csak nem is hasonlít a klasszikus verziókhoz, nektek találták ki az intimkelyheket. Egyszerű, kompakt és olcsó. A legnagyszerűbb benne, hogy akár 12 órán keresztül is fent hagyható ürítés nélkül. Orvosi szilikonból készülnek, így nem kell aggódni a kapcsolatos megbetegedésektől sem. Csak meg kell tanulni a használatát. A felhelyezésére több módszer is van, amiket természetesen elolvashattok a használati utasításban, de online is könnyen fellelhető a probléma megoldása. Bemutatunk egy olyan weboldalt, ahol részletes leírás van az egyes termékekhez és az egyes menstruációs segédeszközök mellett különböző öko termékek is megvásárolhatók. Ők a Zöldbolt, egy elég hangzatos névvel.

Mosható betét

Nagyanyáink is ezt használták, és nem kell félni visszatérni hozzá. Úgy, ahogy a műanyag palack helyett is jobb lenne visszatérni a jó öreg üveges kiszereléshez, itt is jó megoldás a régi. Persze ma már sokkal modernebb opciói vannak, magas nedvszívó réteggel és vékonyabb formában. A színek és minták skálája, amelyekben fellelhető szintén végtelen, így még ez is meghozhatja hozzá a kedveteket. Egyszerű a képlet: anyagból készül és mosható, így elég beszerezni belőle a megfelelő méreteket, utána pedig már csak a megfelelő körülmények között ki kell mosni. Jelen esetben a Ritakreatív oldalat ajánljuk, ami egy kedves családi vállalkozás, otthon varrott termékekkel.

Forrás: Shutterstock

Menstruációs bugyi

Mi sem egyszerűbb annál, ha elég egy megfelelő alsónemű a vörös napokra. Természetesen speciálisan a menstruációs időszakra vannak kialakítva, így bennük is kényelmesnek érezhetjük magunkat. Plusz pont, hogy nem kell hozzá semmi más eszköz. Se tampon, se intimkehely csak egy kényelmes bugyi, de persze össze is lehet kombinálni kettőt. Természetesen jól szellőzik, száraz érzetet nyújt és a szivárgást is megakadályozza. Ha neked ez az opció a legszimpatikusabb, próbáld ki ezt. Ebben a körben a MENSIBUGYI oldalt hoztuk el nektek mutatóba, ami egy jó kis kollaboráció eredményeként született meg.

Free bleeding mozgalom - avagy szabad menstruáció

A végére elhoztunk egy kis különlegességet is számotokra. Hiszen ma már az sem szégyen, ha valaki egyszerűen nem használ semmit a fent felsorolt vagy az úgymond hagyományos menstruációs termékek közül. A mozgalom történetéről és egyéb érdekességekről az intimbetétek.hu blogrészlegében olvashattok, ahol Modern Menstruáció címmel jelent meg cikk a témában. Az oldalon találtok mást is, nem csak olvasnivalót. Böngésszetek kedvetekre!

Így a végére pedig: ne feledjétek, a saját jövőtöket segítitek, ha ezeket az eszközöket használjátok vagy meggyőzitek környezeteteket ezek hasznosságáról. A ma már huszonéves Greta Thunberg sem tenné másképp!