Könnyű a dolguk? Nehézségek, amiket csak a 21. század fiataljai értenek

A fiatalkornak mindig megvannak a sajátos nehézségei és kihívásai, függetlenül attól, milyen évet írunk. Tagadhatatlan azonban, hogy a 21. század olyan újdonságokkal járt, amelyeket a pár évtizeddel ezelőtti fiatalság el sem tudott volna képzelni. Te melyiktől szabadulnál meg ezek közül?

Különböző elvárások, állandó változás, összezavarodottság. Ezeket semelyik generáció fiatalsága sem tudta megúszni, de miben más, amivel az úgynevezett Z-generációnak kell számolnia? Jobb vagy inkább nehezebb a 2020-as évek fiataljának lenni?

Internet nélkül egy lépést se

Már lerágott csontnak érződhet a téma, azonban a 21. század talán legnagyobb és legmérvadóbb hozadéka az internet megjelenése volt: ma már a hivatalos ügyeinktől kezdve, a kapcsolataink ápolásán át, a párkeresésig minden az online térben zajlik. Ami legyünk őszinték, nem mindig a legegészségesebb jelenség.

A 2020-as évek fiataljaként kész belső harcokat okozhat az állandó összehasonlítgatás és tettetés, amely a közösségi médiát jellemzi. Ilyen fiatalon pedig nehéz elvonatkoztatni az érzéstől, hogy mindenki élete szebbnek-jobbnak-izgalmasabbnak tűnik az Instagramot megnyitva.

A 2020-as évek fiataljaként kész belső harcokat okozhat az állandó összehasonlítgatás és tettetésFotó / Shutterstock

Kényszeres teljesítés és verseny

Abban a korban, amikor mindenki több nyelvet beszél, sportol és iskolák sokaságát végzi azért, hogy aztán boldogulhasson, nem nehéz elveszteni a motivációt. Könnyen érződhet, hogy hiába az erőfeszítés, mindig lesz valaki, aki okosabb, képzettebb vagy talpraesettebb, mint te. Ugyan minden korban szükség volt szorgalomra, ha az ember célja a sikeresség, az idő előrehaladtával egyre jobban úgy érződhet, hogy szuperképességek kellenek egy kényelmes élethez.

Az elszigetelődés generációja

A pandémia, amelyből mostanra félig-meddig kilábaltunk, határozottan nagy nyomot hagyott a fiatalságon. Teljesen hozzászoktatott minket az egyedülléthez, amely során a legnagyobb mértékű szocializálódás a webkamera bekapcsolása volt a Zoom-órák során. Ezzel karöltve, az internet világában már nincs égető szükség arra, hogy találkozzunk a kapcsolatápolás érdekében. Az elidegenedés pedig nem kis hatással lehet az ember mentális állapotára.