3 bukott diéta, amiről kiderült, hogy nemcsak oltári nagy baromság, hanem még veszélyes is

A fogyni vágyók megannyi diéta közül választhatnak, attól függően, hogy mire van szükségük, és mi működik számukra a legjobban. Viszont ezek között van rengeteg, amelyek jó esetben csak hatástalanok, rossz esetben viszont egészségtelenek, de akár életveszélyesek is lehetnek!

Valamiért megrögzött meggyőződése az emberiségnek, hogy a rendszeres testmozgás és kiegyensúlyozott táplálkozás helyett, folyton valamilyen csodadiétával akarnak lefogyni az emberek. Emögött valószínűleg a könnyebbik út csábítása áll, a különböző valószerűtlen diéták mögött pedig gátlástalan üzletemberek és kuruzslók.

1. Fényevés

Kezdjük a legegyértelműbb baromsággal, a fényevéssel. Nem látjuk szükségét, hogy leírjuk neked, ez miért lehetetlen, nem vagy te muskátli, de sajnos vannak, akik követték ezt a hitet és belehaltak. A fényevő mozgalom legnagyobb hatású guruja Ellen Greve, más néven Jasmuheen, aki a könyvein és tanain keresztül több ember halálát okozta. Természetesen egyikért sem vállalt felelősséget.

2. Agyagdiéta

Shailene Woodley és Zoë Kravitz is erre a diétára esküsznek, de jobb, ha te nem követed őket. Ugyan, tényleg ehető agyagról van szó, azonban annak, hogy megeszed, valódi egészségügyi haszna nincs. Főleg, ha minden szükséges tápanyaghoz hozzáférsz hagyományos ételekből.

AgyagdiétaFotó / Shutterstock

Szóval, egyél inkább több zöldséget, gyümölcsöt. Sokkal olcsóbb is lesz, mint a különböző egzotikus ehető agyagok, amelyeknek száz grammjáért három-négyezer forintot is elkérnek. Annyi pénzért fejedelmi fogásokat készítesz, nem pedig földet rágsz.

3. Galandféreg diéta

Ez meg csak szimplán undorító. Direkt megfertőzni magadat galandférgekkel, hogy lefogyj, a lehető legnagyobb baromság, amit csinálhatsz. Leírhatatlanul veszélyes és ocsmány diéta ez, ha egyáltalán annak lehet nevezni.

Galandféreg diétaFotó / Shutterstock