Érettségi 2021: felkészülési tippek a járványhelyzet alatt!

Idén sem hagyományos az érettségire készülés, hiszen a végzősök számára a legtöbb középiskolai óra online van megtartva, konzultációkkal kiegészítve. Aggodalomra azonban semmi ok, összeszedtük, hogyan tudod kihozni a legtöbbet az érettségi felkészülésből a távoktatás alatt!

1. Gyakorold az előző évek feladatsorait!Az érettségi idén ugyanolyan felépítésű lesz, mint az előző években, így a típusfeladatok begyakorlására a legjobb módszer az eddigi érettségi feladatsorok kitöltése! Ha az egyes feladatok szerkezetét már ismered, élesben csak az aktuális tudásoddal kell kitöltened a begyakorolt vázat, mely hatalmas előny!

2. Érettségire felkészítő könyvek, feladatsorokMinden tantárgyból megtalálhatók az érettségire fókuszáló könyvek, melyek az írásbeli anyagát, szóbeli tételeket, gyakorló feladatokat tartalmaznak közép és emelt szinten egyaránt. A távoktatás miatt most különösen jó ötlet beszerezni ezeket a könyveket, hiszen minden szükséges információt tartalmaznak, így nem kell azon aggódnod, hogy valami kimaradt a jegyzeteidből.

3. Tanulj többféle módszerrel!Gondolkodtál már azon, hogy lehetséges az érettségi időszakában minden tananyagot egyszerre a fejedben tartani? A sikeres érettségi felkészülés egy hosszabb folyamat, ami sok ismétlést igényel! Miután kidolgoztál egy tananyagot, olvasd át többször, próbáld meg visszamondani, tesztelni a tudásod, majd megint átismételni, hogy biztosan megmaradjon.

+1 Ne maradjanak hiányosságaid!Ha nem értesz valamit a tananyagból, itt az idő, hogy megkérdezd! Lehet, hogy most kellemetlennek érzed, de jobb, hogy ha most tisztázol valamit, mint értetlenül ülni az érettségi lap felett! Fordulj tanárhoz, egy osztálytárshoz, a szüleidhez vagy keress rá az interneten. Az a legfontosabb, hogy stabil és magabiztos tudással tudj haladni a gyakorlás során!