A háború arcai: a második világháború sztárgenerálisai

Minden hadseregnek kell egy vezető, és egy olyan pusztító konfliktusban, mint amilyen a második világháború volt, ez hatványozottan igaz. Összegyűjtöttük a legnagyobbakat.

A szemben álló feleknek mind volt egy embere, aki megszemélyesítette a hadi sikereket, aki egyedül is legyőzte volna az ellenfelet, akire felnézhettek az emberek.

Egyesült Királyság: Bernard Montgomery

Az angol tábornagy hírhedten makacs és végtelenül megfontolt volt. Egyszer vállalkozott vakmerőségre, amikor ejtőernyős támadást javasolt 1944-ben a sikertelen Operation Market Garden keretében.

Bernard MontgomeryFotó / AFP

Kimértségének oka az volt, hogy első világháborús tapasztalatai miatt mindig emberei életét helyezte előtérbe. Legnagyobb siker, a második el-alameini csata volt, ahol legyőzte a németek hírhedt parancsnokát, Rommelt.

Németország: Erwin Rommel

A sivatagi róka, a német hadsereg arca, aki miatt Montgomerynek rá kellett szólnia az embereire, hogy ne dicsérjék az ellenfelet. Nagyon jó érzéke volt ahhoz, hogy hol tud előrenyomulni, amit Afrikában bizonyított, ahol az előnyben lévő szövetséges csapatokat sorra verte el, egészen a fent említett el-alameini csatáig.

Erwin RommelFotó / AFP

Egyesült Államok: Dwight D. Eisenhower és George S. Patton

Amerika nehézfiúi, akik közül Patton volt inkább az erő, Eisenhower pedig az ész. Patton katona volt, trágár, szókimondó vezető, aki az első sorban harcolt az embereivel.Ezzel szemben Eisenhower igazi politikus volt, aki a partraszállás alatt egyszerre felügyelte Pattont és Montgomeryt úgy, hogy Churchill is zaklatta.

Dwight D. Eisenhower és George S. PattonFotó / AFP