Legális puskázás? Ilyen segédeszközöket használhatsz az érettségin!

Számológép, töriatlasz, szótár? Az érettségin használható segédeszközök repertoárja évről évre változik. Összeszedtük neked, hogy idén mit érdemes magaddal vinni a megmérettetésre, ha kimaxolnád az érettségit!

Most, hogy már tudjuk, hogy a járványhelyzetre való tekintettel csak írásbeli érettségi lesz, melynél van jó néhány eszköz, amitől még jobb lehet az eredményed. Lássuk, milyen segédeszközöket lehet használni az érettségin, közép- és emelt szinten egyaránt!

Matematika: függvénytáblázat (akár többféle is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő. Ezekről saját magadnak kell gondoskodni.

Magyar nyelv és irodalom:helyesírási szótár. Erről az intézmény gondoskodik, a szabály szerint tantermenként 4 darabot biztosít.

Történelem: történelmi atlasz, helyesírási szótár. Az előbbiről neked kell gondoskodnod (néhány iskolában ezt beszedi a tanár érettségi előtt, és helyben kapod majd meg), az utóbbit pedig az iskola biztosítja, szabály szerint termenként 3 darabot.

Élő idegen nyelv: egy- vagy kétnyelvű nyomtatott szótár. Erről a vizsgázónak kell gondoskodnia, és csak az íráskészség vizsgarésznél használható.

Még az érettségi előtt ismerd meg jól a segédeszküzeid, hogy maximálisan ki tudd használni őket!Forrás: PixaBay

Biológia: szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép. A vizsgázó biztosítja saját magának.

Fizika: függvénytáblázat, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép. Mindezt saját magadnak kell vinned.

Földrajz: középiskolai földrajz atlasz, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó. Minderről saját magadnak kell gondoskodni. Középszinten ezek csak a második feladatsor megoldásához használhatóak. Emelt szinten a vizsga során nem használható atlasz, a többi segédeszköz viszont az összes feladatrésznél elővehető.

Kémia: függvénytáblázat periódusos rendszerrel, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép. Ezekről a vizsgázó gondoskodik saját magának.

Az érettségi vizsgán használható segédeszközökkel kapcsolatos szabályok egészen a 2023. október-novemberi érettségi vizsgákig érvényesek.