Jobb érettségit szeretnél? Tippek, amik biztosan segítenek

A legtöbb diák életében az egyik legnagyobb problémát az érettségire való készülés során az jelenti, hogy leküzdje az állandó halogatást, és ténylegesen nekiálljon a tanulásnak. Te is közéjük tartozol? Akkor mindenképp olvasd el az alábbi tippeket!

Az érettségi mindenki számára az egyik legnagyobb mérföldkő az élete során, a felnőtté válás ugródeszkájának is tartják. Teljesíteni kell, méghozzá lehetőleg a legjobb formádban. Ezért is fontos, hogy minél hamarabb elkezd a tanulást, és ne csak az utolsó pillanatban kapkodj a lemaradás miatt.

Tedd félre a social médiát

Jelenleg talán a legnehezebb, hogy a közösségi médiát kizárjuk az életünkből, és készülékeinket ténylegesen tanulásra használjuk. Legegyszerűbben telefonunkon tudjuk a hírfolyamunkat pörgetni, ezért érdemes minél távolabbra tenni magadtól, ráadásul lenémítva, hogy még véletlenül se nyúlj utána!

Nincs mese, el kell kezdeni

A motivációdat nem az fogja meghozni, ha tanulás előtt kényszeresen erőlteted magadra az akaratot. Munka közben a kis célok elérésével fogsz egyre nagyobb lendületet kapni, az fog segíteni abban, hogy ténylegesen haladj. Bármi is történik körülötted, csak állj neki!

Bármi is történik körülötted, csak állj neki!Fotó / Shutterstock

Tanulási rituálé

Kitapasztaltad már, neked milyen tanulási módszer válik be? Ha nem, itt az ideje, hogy ezt megtudd. Fedezd fel, melyik módszer segít leginkább abban, hogy hatékonyan és gyorsan memorizáld a tananyagot. Ha ez megvan, meglátod, nagyobb kedvvel fogsz nekiülni, hisz már pontosan tudod, mit és hogyan kell csinálnod.

Ismételj

Fontos, hogy meggyőzd magad, te igenis tudod azt, amit pár napja tanultál. Ez neked is visszacsatolás, emellett pedig megmutatja, hogy a sok munka nem veszett kárba. Minden pozitív tanulási élményre szükség van, ezért fontos, hogy néha bizonyítsd magadnak, van értelme az egésznek.

Fontos, hogy meggyőzd magad, te igenis tudod azt, amit pár napja tanultál.Fotó / Shutterstock

Tudd, honnan, mit, mikorra kell megtanulnod

Nem lehet úgy elkezdeni, ha nem is tudod, milyen dokumentumokra, jegyzetekre lesz szükséged, milyen témakörökről kell tudnod beszélni, és hogy mindezt mikorra kell befogadnod. Tervezd meg a napjaidat, hisz ha fejben tudod, hol vagy, biztosan egyszerűbb lesz tartanod a tempót.