3+1 dolog, amit semmiképp ne hagyj otthon az érettségi napján

A gimnázium hosszú évei alatt megszerzett tudásról számot adni nem kis feladat, így nem csoda, ha az érettségi közeledtével egyre idegesebbé és szétszórtabbá válsz. Ilyenkor könnyű megfeledkezni arról, hogy olyan dolgokat is magaddal vigyél, amiknek nagy hasznát vennéd vizsga közben. Ezeket gyűjtöttük most össze!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a vizsga reggelén, kapkodva pakolnak be minden szükségésnek vélt dolgot a táskájukba. Ilyenkor még a legegyértelműbbnek vélt cuccokat is könnyen otthon hagyja az ember, legyen szó akár egy tollról vagy egy vonalzóról. Mutatjuk, mi az, amit mindenképpen készíts be a táskádba, lehetőleg még a vizsga előtti este!

Üzemanyag a szervezetednek

A feladatlapok kitöltése minden tantárgy esetében több órát vesz igénybe, ezért elengedhetetlen, hogy kellő energiát biztosíts közben szervezeted számára.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy mindenképpen reggelizz, mielőtt vizsgázni mész. 

Emellett fontos, hogy legyen a táskádban akár egy csomag szőlőcukor, vagy esetleg néhány szelet csoki, hogy pótolni tudd az energiát. Emellett természetesen a folyadékpótlás is fontos, vigyél magaddal elegendő innivalót, lehetőleg víz vagy tea formájában.

Ne feledkezz el a reggeliről!Fotó / Shutterstock

Íróeszközök

Elsőre talán elég egyértelműnek tűnhet, hogy írásbeli vizsgára mindenki visz magával íróeszközt, de hidd el, a vizsgadrukk még egy ilyen egyszerű dolgot is képes elfeledtetni az emberrel.

Vigyél magaddal kék tollat, lehetőleg többet is arra az esetre, ha kifogyna az egyik, ezen kívül pedig nem árt, ha van nálad ceruza és radír, ami matematika érettségi esetében az ábrák elkészítésében segít. Arra figyelj, hogy az ábrákon kívül a ceruzával írt részeket a javító tanár nem értékelheti!

Ne feledkezz el az extra eszközökről!Fotó / Shutterstock

Végezetül pedig mindenképpen kerüljön be a táskádba néhány vonalzó és a körző. Részletesebben lentebb írjuk, mire kell figyelned!

Legális puskák

Valószínűleg minden érettségiző tisztában van azzal, hogy vizsga közben segítségül hívhatóak bizonyos könyvek, melyek igencsak megkönnyíthetik a feladatok megoldását.

Magyar érettségin megengedett segédeszközök:

  • helyesírási szótár (a sulinak kell biztosítania)

Matek érettségin megengedett segédeszközök:

  • függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is)
  • szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép,
  • körző, vonalzó, szögmérő

Töri érettségin megengedett segédeszközök:

  • középiskolai történelmi atlasz
  • helyesírási szótár (a sulinak kell biztosítania)

Nyelvi érettségin megengedett segédeszközök:

  • nyomtatott szótár csak a IV. részhez

Ha még több tárgyra vagy kíváncsi, kattints ide!

Maszk és kézfertőtlenítő

Az elmúlt egy év eseményeit figyelembe véve talán már mondanunk sem kell, hogy semmiképpen ne felejtsd otthon a maszkodat, ezen kívül nem árt, ha bekerül a táskádba egy tubus kézfertőtlenítő is.

A járványhelyzetre való tekintettel fontos, hogy mindenki odafigyeljen a megfelelő higiéniára, és betartsa az előírt szabályokat.  Ha még a vizsga előtti este gondoskodsz arról, hogy ezek a dolgok mindenféleképpen bekerüljenek a táskádba, akkor biztos lehetsz benne, hogy a megmérettetés napján már nem kell miattuk aggódnod, így teljes erőbedobással az előtted álló feladatra tudsz koncentrálni. multi