A tudás, ami nélkül szenvedni fogsz matek érettségin

Igen, jól olvastad, eddigi életed egyik legnagyobb próbatételén nyugodtan puskázhatsz majd a felügyelő tanárok szeme láttára. Nem kell hozzá más, csak a reál tárgyak svájcibicskája, a Négyjegyű függvénytáblázat.

Lehet, nem a legújabb információ számodra, hogy a Négyjegyű függvénytáblázatot használhatod majd az érettségin, viszont abban biztos tudunk segíteni, hogyan maxolhatod ki a segítségét. 

Légy képben!  

Az első tanácsunk az, hogy légy tisztában azzal, mi hol található benne. Ugyanis annál vaskosabb kötetről van szó, minthogy elsőre ki tudd keresni belőle a megfelelő képletet, ráadásul nyomás alatt, időre.

Viszont semmiképp ne ess abba az amatőr hibába, hogy bejelölsz magadnak dolgokat!

Borzasztóan fontos, hogy szűz példány legyen nálad, ha jegyzetelsz bele, azt csakis ceruzával tedd, és a nagy napnál egy nappal korábban radírozz ki belőle mindent! A rutinosságodat fejlesztheted azzal, ha gyakorlás közben aktívan használod, csak ne kényelmesedj el, igyekezz fejleszteni a memóriád is!

Vágd az anyagot!

Függvénytábla ugyanis akkor a leghasznosabb, ha már eleve tudod az anyagot, és csak mankónak van melletted. Hiszen vizsga közben a leggyorsabb megoldás az, ha fejből szúrod a képleteket, és csak akkor lapozod fel a könyvet, amikor nem jut eszedbe valami.

Függvénytábla  akkor a leghasznosabb, ha már eleve tudod az anyagot

Ugyanis a vizsgastressz nagy úr, az ember meg könnyen felejt nyomás alatt. Éppen ezért jó, ha ismered a függvénytáblát, hogy ne azon izgulj, vajon hol lehet a képlet, ami ott van a tollad hegyén, de nem akar kijönni belőle.

Több legyet egy csapásra  

A matematikán kívül más tárgyakhoz is segítségül hívhatod a függvénytáblát.

A fizika- és a kémiaérettségire is magaddal viheted, sőt, ezekből a tárgyakból még az emelt szintű szóbelin is használhatod.

A matematika emelt ennél szigorúbb, oda nem viheted magaddal, ezt jobb észben tartani tanulás közben!