Megvannak a “Kódolj határok nélkül!” programozó verseny nyertesei

A NISZ Zrt. programozói versenyén online kapcsolattartásra és közösségépítésre is alkalmas portált nyílt forráskódú technológiák alkalmazásával fejlesztették.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Belügyminisztérium azért hozta létre a Kódolj határok nélkül! versenyt, hogy megismertette a fiatalokat a nyílt forráskodú, vagyis szabadon használható, bárki által fejleszthető technológiákkal, melyek a magyar közigazgatásban is fontos szerepet töltenek be.

Hosszabb távon a szervezők célja egy nyílt forráskódú közösség létrehozása, mely egyesíthetné a most még szigetszerűen tevékenykedő kisebb közösségeket. A nyílt forráskód területén elengedhetetlen az online tudásmegosztás. A programozói verseny keretében a diákok által fejlesztett tudásmegosztó portálok összefogják a fejlesztőket, üzemeltetőket és felhasználókat.

Az idei verseny első díját a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium csapata nyerte el. A második a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium csapata lett. A harmadik helyezést pedig a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium csapata érte el.

A versenyről vasárnap egy részletesebb cikkben is beszámolunk.

A további győztesek névsora a NISZ Zrt. honlapján érhető el.

Forrás: MTI