Új központokkal bővül a Mathias Corvinus Collegium

Vidéki képzési központokkal bővül a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja. 2021 szeptemberétől a fiatalok az ország bármely településéről, valamint határon túli városokból is bekapcsolódhatnak.

A Középiskolás Program június 13-ig várja a 9-12. évfolyamos középiskolások jelentkezését. Jelentkezni egy szabadon választott könyv, film, sorozat vagy előadás kapcsán írt kritikai esszé beküldésével lehet.

A programon belül a diákok amellett, hogy tovább mélyíthetik tudásukat, olyan készségeiket fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik, karrierjük során is hasznosak lehetnek. Az alapvetően e-learning alapú képzést havonta egy országos, budapesti személyes készségfejlesztő nap, kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások, angol és német nyelvi kurzusok színesítik.

A középiskolásoknak kínált témák palettáján megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint a magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is. Az online képzés mellett a felvételiző diákok maguk választják ki, mely városok szakmai rendezvényeit kívánják látogatni. A személyes képzési alkalmakon a diákoknak lehetőségük nyílik ismert és elismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános készség– és képességfejlesztő tréningeken részt venni.

A képzések 2021 szeptemberétől az alábbi városokban lesznek elérhetők: Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Kolozsvár, Marosvásárhely, Arad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Csíkszereda, Székelyudvarhely.

A Középiskolás Programról és a jelentkezés pontos menetéről a program honlapján olvasható bővebb információ.