Minden segítség a magyar érettségihez egy helyen!

Vészesen közeledik az érettségi vizsgák időpontja, remélhetőleg már te is az utolsó simításokat végzed a szükséges tananyag elsajátításában. Ha úgy érzed, magyarból rád férne még egy kis frissítés, tarts velünk!

Minden érettségi tárgy közül a magyar nyelv és irodalom érettségi vizsgája van a legközelebb: jövő hétfőn, május 3-án kerül sor a megmérettetésre. Bár a fennmaradó idő kevés rá, hogy négyévnyi tananyagot bemagolj (és nincs is rá szükség), nem árt rászánni néhány órát, hogy megnézd ezeket a segédanyagokat.

Az alapok

Jó, ha tudod, mihez viszonyítsd az érettségin mutatott teljesítményed: akár közép-, akár emelt szinten érettségizel magyarból, érdemes tisztában lenni a követelményekkel. Ebben korábbi cikkeink segítenek neked.

Ha az érettségivel kapcsolatos kételyeidet megosztod a barátaiddal, sokkal könnyebben fogod venni az akadályokat!Forrás: PixaBay

Feladatsorok

Az utolsó hajrában is megéri átfutni, milyen feladatsorok voltak az elmúlt években, különös tekintettel arra, hogy idén száz százalékban az írásbelire koncentrálhatsz. Magyar érettségi esetén kétségtelenül a műelemzéses feladat a legnagyobb falat, így érdemes tudatában lenni annak is, hogy az előző években milyen művek kerültek elő, és ez alapján mire számíthatunk idén. A középszintű és az emelt szintű műelemzések „megjóslását" is megtalálhatod a SuliLife-on.

Tananyagok

Ha úgy érzed, át kellene nézni még néhány tananyagot, de túl macerás a tankönyvekben keresgélni, a Tanuló Társadalom honlapján nyelvtanból és irodalomból is megtalálhatod, amit keresel.

Hasznos YouTube-videók

Ha az érettségi előtti hetet inkább pihenéssel, illetve pihentetőbb felkészüléssel töltenéd – amit maximálisan meg tudunk érteni –, nézz felkészítő YouTube-videókat! Az M5 YouTube-csatornáján például 93 különböző nyelvtani és irodalmi témájú videót találhatsz, a Bornemisza Péter Gimnázium csatornáján pedig 151 különböző videó vár rád.

A középiskolások legjobb barátja, a ZanzaTV

Tuti, hogy középsulis éveid alatt előkerült már a ZanzaTV, de ha mégsem, akkor itt az ideje ránézni, ugyanis egyszerű videókon keresztül tud neked segíteni több témakörben. Bár a szolgáltatás elsősorban töriben verhetetlen, a magyaros repertoár is meglehetősen nagy: irodalomból és nyelvtanból is sok oktatóvideót találsz itt.

Ha sorstársakra vágysz

Magányos pánikolás helyett inkább nézd meg a Leérettségizünk májusban! 2021 Facebook-csoportot, ahol hasznos infók mellett találkozhatsz hozzád hasonló helyzetben lévő, érettségiző diákokkal is. A közösség egyébként is nagyon sokat tud segíteni: ha az érettségivel kapcsolatos kételyeidet megosztod a barátaiddal, sokkal könnyebben fogod venni az akadályokat.

A SuliLife csapata sikeres vizsgákat kíván minden érettségizőnek!