A történelem tanár, aki az érettségi napján azonnal megoldja nektek a töri feladatsort!

A SuliLife és Péter Dávid történelem tanár már az érettségi napján elhozza nektek a történelem feladatok megoldásait!

Péter Dávid, 37 éves történelem és angoltanár, majdnem tíz éven át oktatott az Eötvös falai között, jelenleg pedig a Közgazdasági Politechnikumban tanít. Ő lesz, aki a SuliLife oldalán elsőként megoldja a történelem érettségi feladatait számotokra!

Forrás: Chripko Lili

 Amikor rajta volt a sor, hogy az érettségizőként bizonyítson, még nem volt kétszintű érettségi, ami számára egyszerre volt könnyítés és nehezítés. Egyfelől könnyebb volt, mert nem volt töriből írásbeli, másfelől pedig nehezebb is, mert külön felvételit kellett tenni az egyetemre. Saját bevallása szerint eléggé izgult, a felkészülés közben sokat tanult és sportolt, a végén pedig elégedett volt az eredményével.

Az idén érettségizőknek azt javasolja a maradék felkészülési időre, hogy semmiképp se kapkodjanak. Most még van idő megírni egy-két esszét, megnézni régebbi feladatlapokat, és néhány fogalmat pontosan tisztázni. Amit rendkívül fontosnak tart, hogy minden nap csináljatok valami mást is a tanuláson kívül, mint például a sportolás vagy egy nagyobb séta, különben nyomasztóvá válhat ez az időszak. Azt tanácsolja, hogy a vizsga előtti nap délutánján már inkább a pihenésen legyen a hangsúly.

Szerinte az érettségi vizsga írása közben az a legfontosabb, hogy mindig nagyon pontosan olvassátok el, hogy mi a feladat. Tapasztalt tanárként elmondhatja, hogy nagyon sokszor azért adnak meg a diákok rossz válaszokat, mert figyelmetlenül olvassák el az instrukciókat. Ugyanígy az esszénél is el kell olvasni, hogy pontosan miről kell írni, nehogy a kapkodás miatt pontok tűnjenek el. Az esszék esetében minden forrást fel kell használni, és azokból következtetést is le kell vonni, ezt nem szabad elfelejteni. Szerinte általában a komplex esszé bizonyul a legnehezebbnek, de jó struktúrával és egy jó vázlattal ezt is meg lehet oldani. A lényeg az, hogy legyen egy alaposan átgondolt vázlat.

Idén érettségizel? Segítünk!
A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!
A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.
Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.
Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!
SuliLife. Megy ez neked.