Érettségi megoldások 2021: bemutatjuk ki segít nektek az érettségi napján matekból

Márton Viktor, alias mzviktor azzal robbant be a TikTokon, hogy könnyen és érthetően old meg matematika feladatokat 1 perc alatt. Ő lesz a segítségetekre a matek feladatok megoldásában is az érettségi napján, azonban ez várhatóan kicsit több időt fog igénybe venni, mint 60 másodperc.

A 29 éves Viktor számára gyerekjáték a matek, ugyanis a Földes Ferenc Gimnázium Speciális Matematika szakán végzett 2010-ben. Emiatt nem meglepő, hogy matematikából emeltezett, amin 98 százalékot ért el. Mesterdiplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki szakán végezte 2018-ban.

Az egyetem évei alatt jött rá arra, hogy kifejezetten jó érzéke van a matekpéldák elmagyarázásához, ugyanis gyakran segített felkészülni a vizsgákra évfolyamtársainak.
Később kisebb szünet következett számára a matematika oktatásában, de jelenleg újra aktívan segíti a diákokat legyen szó a nyolcadikos felvételiről vagy középszintű érettségiről.

Alapvetően minden témát szeret, viszont építész végzettségéből adódóan a geometria minden része közel áll hozzá, legyen szó akár térgeometriáról vagy síkgeometriáról.

Emlékei szerint az érettségi időszaka eléggé sűrű volt számára: nyelvvizsga, jogosítvány, öt tárgyból érettségi, matekból pedig emelt.
Matekból magabiztos volt, hiszen a gimi négy évében folyamatosan tanult rá, versenyeken vett részt. A középszintű fizikára készült a legtöbbet a matek után, a többi tantárgy azonban nem igazán érdekelte és összességében nem igazán izgult a vizsgákon.

Mártok Viktor segít nektek felkészülni a matekra.Fotó / Márton Viktor

Tippek Viktortól a mostani érettségizőknek

"Legyetek nyugodtak, tereljétek el a gondolataikat, és azzal a tangyárgyal foglalkozzatok, ami szükséges nektek az egyetemhez."

"A Tiktokon 10 napig tartó challangemben megosztok 10 gyakorlati tippet, amiket én az érettségi óta is használok. Ezekkel a videókkal az a célom, hogy olyan tippeket adjak nektek, amelyek segítségével kevésbé izgultok majd, és hatékonyabban, jobban tudjátok beosztani az időtöket, hogy könnyedén és eredményesen sikerüljön az érettségitek"- mondta Márton Viktor.

Jó tanácsok Viktortól: biztosan sokszor hallottad már őket, de maximálisan igazak!

  • Ne stresszelj rá egy-egy feladatra túlságosan, ha nem megy, menj tovább, és csináld azt, amit tudsz. Ha marad időd, térj vissza rá.
  • A figyelmed azon legyen, hogy mit tudsz, és ne azon, hogy mit nem.
  • Az izgulás el fog múlni, az első 5 perc után le fogsz nyugodni, csak csináld azt, amit biztosan tudsz.

Mi a legnehezebb?

Márton Viktor szerint az érettségi időszakában az a legnehezebb, hogy pozitívan álljunk a vizsgához és belássuk, hogy nem az életünk múlik rajta.
Ami a feladatokat illeti, nehéz megmondani, ugyanis a matek témák közül mindenkinek más az erőssége, így abból nehéz kiemelni egyet. Azonban ha mégis mondania kéne valamint, ami a legtöbb diáknak a mumusa, akkor az a koordinátageometria és a valószínűségszámítás lenne.

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.