Érettségizz a SuliLife-fal! Minden a töriérettségihez egy helyen!

Kevesebb mint egy hét, és itt van az érettségi, de ne aggódj, mi mindent megteszünk azért, hogy maximálisan felkészülhess rá! Összeszedtük neked, mikre érdemes odafigyelned töriből az utolsó hajrában.

Következtetések

Bár előre nem tudhatjuk pontosan, milyen feladatok lesznek majd az érettségin, megkönnyítheti a felkészülést az előző évek érettségi feladatsorainak átnézése. Éppen ezért összegyűjtöttük a közép és emelt szintű töri érettségi esszé feladatainak témaköreit az elmúlt évekből és kitértünk arra is, hogy ezek alapján mire számíthatsz idén.

Elvárások

Kétségeid vannak, hogy milyen témakörök vannak töriből és hány pontot lehet összeszedni összesen? Ebben is segítünk! Tudjuk, hogy nem egyszerű feladat ezt a sok évszámot és tételt megtanulni.
Ez egyszerre ijesztő lehet, de gondolj arra, hogy mindennel találkoztál már a korábbi években, semmi sem ér váratlanul.
Valamint, hogy jó hír-e vagy sem, azt te tudod, ám ettől még tény: az idén nem kell szóbelire készülnöd, így még inkább fókuszálhatsz az írásbelire.
Emelt szinten száz perced lesz az egyszerű, rövid válaszos feladatokra, és 140 az esszéírásra, míg közép szinten 180 perced lesz összesen a két részre. Ne felejtsd el, hogy történelmi atlaszt mindkettőnél használhatsz legális puskaként.

Gyorstalpalók

Tudjuk, hogy egyre jobban szorít az idő, éppen ezért kezdtük el töris gyorstalpaló sorozatunkat, ahol betekintést nyerhetsz a görög-perzsa háborúk rejtelmeibe, Nagy Sándor hódításaiba, a pun háborúkba, vagy a keresztes hadjárat mögött meghúzódó jelentésekbe.
Ha pedig biztosra akarsz menni, olvasd el Károly Róbert intézkedéseit is, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nagy valószínűséggel ő is helyet kap a töri érettségi feladatai között.
Esetleg elakadtál a töri esszék megírásával? Mutatunk 5 trükköt, amivel sima ügy lesz!

Készen állsz az írásbelire? Teszteld!

A felkészülésben jól jöhet, ha időről időre teszteled a tudásod, például, hogy mennyire vagy képben az Árpád-házzal, a földrajzi felfedezésekkel vagy a XX. századdal.
Ha pedig arra lennél kíváncsi, hogy átmennél-e a vizsgán, ha most írnád, töltsd ki a 2014-es vagy a 2017-es évek feladatait.

A törit már kívülről fújod, de a matek még döcögősen megy? Akkor olvasd el azt a cikkünket, ahol ehhez a tantárgyhoz is összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Kövess minket, ugyanis honlap a magyarral jövünk!

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.