Érettségizz a Sulilife-fal! Minden egy helyen a magyar érettségihez!

Elindult a visszaszámlálás, már csak néhány nap van hátra az érettségiig. Igyekszünk mindenben segíteni neked, mostani cikkünkben összegyűjtöttük az összes fontos tudnivalót, amire érdemes odafigyelned magyarból!

Az érettségi vizsgák magyar nyelv és irodalom tárggyal indítanak május 3-án, érthető tehát, hogy a végzősök talán ettől a naptól félnek a legjobban. Nem is feltétlenül a tantárgy miatt, hanem az indulás napja miatt. Nem aggódj, mindenben támogatunk, most egy helyre gyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat magyarból!

Mire számíts, mit várnak el tőled?
Valószínűleg sokat beszéltetek már arról, hogy milyen típusú feladatok lesznek. Akár közép, akár emelt szintet választasz, fontos, hogy a legjobb formádat hozd és az elvárásoknak a lehető legnagyobb mértékben megfelelj!

Mire figyelj?
A magyar érettségin az egyik legsarkalatosabb kérdés az időbeosztás, hiszen a szövegalkotási résznél nem mindegy, hogyan spórolsz az energiáddal és mennyi időd marad alaposan átgondolni a tanultakat. Az elmúlt tíz év emelt szintű irodalom műelemzés témáit megtalálod nálunk egy helyen, amelyet kötelező megírnod, ha voltál olyan bátor, hogy nem elégedtél meg a közép szintű verzióval. Közép szinten mások az elvárások, de műelemzés itt is van és itt a novella, illetve verselemzési képességeidet is alaposan szemügyre veszik; bizonyítanod kell, hogy nem lazsáltál az elmúlt 12 évben. A magyar érettségi vizsgakövetelményeit egyébként megtalálhatod az Oktatási Hivatal részletes leírásában is.

Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a vizsgadrukk!Fotó / 123RF

Gyakorolj!
Ha szeretnél egy kis ráhangolódást, akkor csináld meg ezt vagy ezt a beugró kvízünket, de ne felejsd el, hogy a helyesírásra is figyelned kell, itt vagy itt, de akár itt is tesztelheted tudásod!

Ezeket kerüld el
Semmi értelme annak, hogy az érettségi előtti napokban teljesen kikészítsd magad. Próbálj meg aludni, és hagyd ki az éjszakába nyúló tanulást is, nem most van itt az ideje, hogy energiaitallal turbózd fel magad. Nyilván szeretnél jól teljesíteni, de ehhez pihenned is kell, ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a vizsgadrukk, hiszen az elkövetkező napoknak nagy tétje van!

Ne maradj le, kövess minket! Nálunk mindent megtalálsz egy helyen!

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.