Különleges ajándék ötlet anyák napjára!

Vasárnap, azaz május 2-án ünnepeljük a mindennapok hőseit, az Anyukákat! Mindig fontos, hogy köszönetet mondjunk nekik, de ez a nap csak róluk szól! Ha még nem tudod, mit adj ajándékba, nekünk van egy különleges ötletünk!

Ki ne szeretne virágokat kapni? És mi lehetne személyesebb, mint egy saját kézzel összeállított csokor? Mutatjuk, hogyan csináld!

Erre lesz szükséged:

  • A csokor megkötéséhez válogass friss vágott virágokat! Ezeket érdemes különböző zöld levelekkel összepárosítani, amelyek nemcsak szép látványt nyújtanak, de a csokor kitöltésére is szolgálnak.
  • Egy éles késre vagy metszőollóra is szükséged lesz a szárak visszavágásához és pucolásához.
A SuliLife boldog Anyák napját kíván minden Anyukának!Forrás: Shutterstock

 

Így készítheted el a csokrot:

  1. Távolíts el minden felesleges levelet és tüskét a szárakról. Így sokkal egyszerűbb lesz megkötnöd a csokrot, valamint a felszívott tápanyagok is a virágok felső, dekoratív részébe koncentrálódnak majd, így a vázánkba sem indul erjedésnek a száron maradt növényi rész. A szárakat érdemes ferdén visszavágnod, hogy nagyobb felületen, minél több vizet tudjon felvenni majd a növény.
  2. A csokor összekötéséhez használd a spiráltechnikát, ami egy kis gyakorlást ugyan igényel, de valójában nem bonyolult. A tartó kezünk hüvelyk és mutatóujjával megfogjuk az első szál virágot, majd a másik (általában az ügyesebb) kezünkkel kicsit elforgatva mellé tesszük a következőt és mindig egy irányba haladva, ugyanazon ponton fogva és a többi ujjunkkal támasztva, egymás után, spirál formát alkotva beletesszük az összes csokorba szánt virágot.
  3. Ezután már nincs más dolgunk, mint összekötni a kompozíciót, lehetőség szerint valamilyen természetes kötözővel, legyen az natúr raffia, vagy kenderzsineg.

A saját kézzel összeállított csokornak az az előnye, hogy te válogathatod össze a virágokat ízlés és színvilág szerint, illetve a végeredmény is sokkal személyesebb lesz. Anyukád biztos örülni fog annak, hogy személyesen Te készítetted az ajándékot, és ennyi energiát fektettél bele!

A SuliLife boldog Anyák napját kíván minden Anyukának!

forrás: Bonami