Ezeket felesleges vinni az érettségire!

A túl okos számológéppel vagy egy hibajavítóval akár bukhatod az érettségit. Ha te sem szeretnél pórul járni, olvasd el gyűjtésünket, hogy mely tárgyakat felesleges vinni az érettségire.

Ugye te sem akarod hosszú hetek vagy évek munkáját egyetlen rosszul választott segédeszközzel tönkretenni?

Már csak néhány nap van az érettségiig, és mert lehet, hogy a látástól Mikulásig tanulásban már összekavarodtál, ezért készítettünk neked egy gyűjtést, hogy milyen holmikat felesleges, vagy éppen tilos magaddal vinni az érettségire – ha már írtunk a legális segédeszközökről is.

Túl penge számológép

Unos-unalomig ismételtük az érettségi összefoglalóinkban, például a matematikában vagy a fizikában, hogy magaddal vihetsz zsebszámológépet. Viszont akármilyen menő darabod is van, csak olyan lehet nálad, amely nem alkalmas a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére. Figyelj rá, nehogy a puskázás gyanújába keveredj...

Lap piszkozatnak

Hagyd, hogy gondoskodjon rólad egy kicsit az érettségit lebonyolító intézmény, és ne foglalkozz piszkozatpapírral. Ezt ők teszik eléd, így felesleges magaddal vinned. Ráadásul büntethetnek, ha megpróbálsz saját papírt használni.

Ceruza és színes tollak kavalkádja

Az érettségi nem az az alkalom, amikor felvághatsz a vagány színű tollaiddal. Kizárólag kék vagy fekete színt lehet használni, szóval hagyd otthon a pirosat, a zöldet és többi színt is. A rotring vagy a puha ceruza is felejtős, kivéve a matekon a rajzok elkészítésekor – amúgy toll, toll, toll! És ha már itt tartunk, a hibajavítót se vigyél magaddal. Nem használhatsz ilyet.

Forrás: 123rf

Komplikáltabb" ételek

Lehet és kell némi ételt és italt magaddal vinned az érettségire, de az agyoncsomagolt, zörgős darabokat hagyd otthon. Elvonja a figyelmedet, zavar másokat, és ha sokáig szöszmötölsz velük, gyanússá válhatsz a felügyelő tanár szemében. Egy-egy csokiszelet, egy kevés szőlőcukor meg némi víz a legjobb megoldás.

Forrás: 123rf

(Okos)telefon

Ez elsőre furcsán hangzik, mert az érettségi megkezdése előtt és után persze nagyon is jön a telefon, de magán az érettségin ki kell kapcsolni. Felesleges arra játszani, hogy számológépként vagy óraként használd, mert nem lehetséges.

Túlélőszett

Mivel az érettségire csak tollat, a személyazonosságot igazoló dokumentumokat és a megengedett segédeszközöket viheted be, ezért indokolatlan egy hajótörés túléléséhez szükséges csomagot összepakolni. Bármi is történik, a táskádat a gyülekezésre kijelölt teremben kell hagynod – jó, persze egy-két papírzsebkendő azért lehet nálad.

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matekés töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogycikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, netartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy Facebook, TikTok és Instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.