Az érettségi vizsgák után kezdődik a 16-18 évesek oltása

Holnaptól új nyitási intézkedések lépnek érvénybe, hamarosan pedig a fiatalkorúakat is elkezdik oltani.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a kormány döntött a 16-18 év közötti korosztály koronavírus elleni oltásáról, ami a Pfizer-BioNTech vakcinájával történik majd azok számára, akik szeretnének oltást. A legfrissebb információink szerint újabban mintegy 100 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra, amiből a mai napon még beadnak néhányat az oltásra jelentkezőknek, holnaptól azonban elkezdik elkülöníteni őket a fiatalkorúak számára.

A 16-18 éves korosztály oltását május 10. után, a fontosabb érettségi vizsgák végeztével kezdik majd el.

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában felhívta rá a figyelmet, hogy azok a 18 éven felüliek, akik Pfizert szeretnének kapni, valószínűleg csak hetekkel a 16-18 évesek beoltása után tudják beoltatni magukat ilyen vakcinával, mivel addig az összes Pfizer a fiatalabbak számára lesz fenntartva.

Nagy eséllyel ma meglesz a 4 millió beoltott, ami újabb nyitási intézkedéseket von majd maga után.

Szombattól kezdve a kijárási tilalom éjfélre módosul, a boltok és a vendéglátóipari egységek pedig este 11-ig lehetnek nyitva. A teraszokat továbbra is mindenki igénybe veheti maszk nélkül is, a belterek pedig a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára is megnyílnak, ott azonban maszkot kell viselni. A védettek számára látogathatóak lesznek a szállodák, szabadidős tevékenységek, sportrendezvények, edzőtermek, állatkertek, vadasparkok, mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak is. Azok a 18 év alattiak, akik oltást még nem kaphatnak, védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kíséretében látogathatják ezeket.