Közzétették az adatokat, hányan vizsgáznak a különböző tárgyakból

Hétfőn megkezdődik az idei május-júniusi érettségi vizsgaidőszak. A következő hetekben 1159 helyszínen várhatóan mintegy 111 750-en érettségiznek.

Az Oktatási Hivatal közzétette az adatokat, hogy az első héten mely tárgyból hány fő érettségizik közép- és emelt szinten.

magyar nyelv és irodalom 71 121 fő 2 380 fő
matematika 68 037 fő 5 350 fő
történelem 66 396 fő 8 301 fő
angol nyelv 48 524 fő 20 469 fő
német nyelv 12 664 fő 3 043 fő

A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik, rajtuk kívül 39 447-en tesznek majd legalább egy tárgyból érettségit.

A koronavírus-járvány miatt idén legfeljebb 10 vizsgázó tartózkodhat egy teremben úgy, hogy közöttük biztosítani kell a legalább másfél méter védőtávolságot. Továbbá minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani.

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy Facebook, TikTok és Instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.