Érettségizz a SuliLife-al! Minden az nyelvi érettségihez egy helyen!

Ha bevállaltál még egy idegen nyelvi érettségit, a három fő tantárgy vizsgái után nem lélegezhetsz fel teljesen. Persze nem kell megijedni, a SuliLife csapata összeszedett nektek minden hasznos tartalmat, amivel kimaxolhatod az érettségidet!

Ha angolból vállalkoztál a nagy feladatra, tulajdonképpen négy egymást követő napon letudod az érettségit, németből május 7.-én, franciából május 19.-én, spanyolból pedig május 20.-án lesz lehetőséged számot adni a tudásodról. Ha esetleg nem látod a felsorolásban az általad választott nyelvet, itt minden idegen nyelv időpontját összegyűjtöttük!

A nyelvtudás nem elég! Lássuk a követelményeket:

Az érettségi vizsgáknál nem elég jól beszélni az adott idegen nyelvet, hiszen emellett még sok dologra kell odafigyelned, mint például a formai követelményekre, a választékos szókincsre és a helyesírásra is. Szerencsére itt mindent megtalálsz, amit észben kell tartanod a vizsga közben, ha a legjobb eredményt szeretnéd elérni.
Azt javasoljuk, hogy a követelményeket mindenképpen olvasd át részletesen, nehogy figyelmetlenség miatt menjenek el pontok a vizsgádból! Ha mégsem szeretsz hosszas, szaknyelvi szövegeket bújni, az angol követelményekben segítettünk neked.
Vigyázat! Ha már van nyelvvizsgád, akkor sem dőlhetsz hátra kényelmesen, hiszen a két megpróbáltatás jó néhány dologban különbözik, amelyeket összeszedtük neked!

Esszé, levél, email - hogy is kell?

A saját szövegalkotás résznél mindenképpen tisztában kell lenned az adott szöveg formális követelményeivel, különben már belekezdeni sem érdemes. Angolból az email írásnál mutattuk meg neked, hogy mire kell mindenképpen koncentrálnod, de ebből a nyelvből még olyan hasznos nyelvtanulási tippeket is megosztottunk veled, amiknek még az utolsó pillanatban is hasznát tudod venni. Spanyolból az egész íráskészséget részletesen bemutattuk, hasznos kifejezésekkel és tippekel tűzdelve a biztos siker érdekében. Bármelyik idegen nyelvről legyen szó, az érettségi vizsga ezen szakaszában szótárt is használhatsz, ezért összegyűjtöttük, pontosan milyen típusokat vihetsz magaddal a tanterembe, és hogyan tudnak a legnagyobb segítségedre lenni.

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel

SuliLife. Megy ez neked.