Érettségizz a SuliLife-fal! Minden az angolérettségihez egy helyen!

Holnap már jön is az angolérettségi! Összeszedtük neked, mikre érdemes odafigyelned angolból az utolsó hajrában.

Feladattípusok

Az angol érettségi alapvetően négy részből áll. Az első rész az olvasott szöveg értése, ahol különböző szövegeket kell értelmezni, és ahhoz kapcsolódó kérdésekre válaszolni. A második rész a nyelvhelyesség, ahol igazából a nyelvtani tudást méri a vizsga. A harmadik rész a hallás utáni szövegértés. A negyedik rész az íráskészség.

Szakértő tanárunk ajánlja

Péter Dávid, angol és történelem szakos tanár, akit már korábban bemutattunk nektek, videónkban ezt nyilatkozta a holnapi angol érettségiről. Továbbá azt tanácsolta: "Ma már különösebb dolgot nem tudsz csinálni, inkább azt javaslom pihenj rá a holnapi érettségire! Viszont holnap, amikor ott ülsz a vizsgapapírok felett, akkor mindig nagyon figyelmesen olvasd el az adott feladatkiírást. Másfelől pedig be kell helyettesíteni a különböző prepozíciókat és egyebeket a szövegbe, ott mindig olvasd el a teljes mondatot, és az egész szöveg kontextusát vedd figyelembe. Ne csak első blikkre próbálj meg megoldásokat beírni, mert az a legtöbb esetben nem szokott jóra vezetni.".

A vizsga hossza és maxpontszáma

Középszinten 180 perc áll rendelkezésre és összesen 117 pont szerezhető. Emelt szinten 240 percen keresztül dolgozhatsz a feladatokon és maximálisan 120 pont érhető el.

Mi segítünk!

A SuliLife eddig is segített neked abban, hogy a holnapi vizsgán is a legjobb eredményt tudd elérni. Írtunk arról, hogyan használhatjátok holnap a nyelvi szótárt, hogyan írhattok max pontos levelet, és adtunk tippeket az e-mail íráshoz. Továbbá tesztelheted is tudásod, kvízünkben megnézheted, hogy szerepeltetek volna a 2018-as vizsgán.