Erre mindenképp figyelj oda a holnapi angolérettségin!

Péter Dávid, angol- és történelemszakos tanár összeszedte számotokra, hogy milyen részekből áll az érettségi feladatsor, valamint felhívta a figyelmet, hogy mire kell holnap feltétlenül odafigyelni.

Feladattípusok

Az angol érettségi alapvetően négy részből áll. Az első rész az olvasott szöveg értése, ahol különböző szövegeket kell értelmezni, és ahhoz kapcsolódó kérdésekre válaszolni. A második rész a nyelvhelyesség, ahol igazából a nyelvtani tudást méri a vizsga. A harmadik rész a hallás utáni szövegértés. A negyedik rész az íráskészség.

Ne légy figyelmetlen!

Ami nehézséget szokott okozni, az alapvetően az, hogy a nyelvhelyesség résznél nagyon sokszor figyelmetlenségből adódó hibák következnek be.

Szakértő angol tanárunk ezt tanácsolja

"Ma már különösebb dolgot nem tudsz csinálni, inkább azt javaslom pihenj rá a holnapi érettségire! Viszont holnap, amikor ott ülsz a vizsgapapírok felett, akkor mindig nagyon figyelmesen olvasd el az adott feladatkiírást. Másfelől pedig be kell helyettesíteni a különböző prepozíciókat és egyebeket a szövegbe, ott mindig olvasd el a teljes mondatot, és az egész szöveg kontextusát vedd figyelembe. Ne csak első blikkre próbálj meg megoldásokat beírni, mert az a legtöbb esetben nem szokott jóra vezetni." - mondta Péter Dávid.