Ezek a helyek, ahol biztosan találsz magadnak munkát!

Nemsokára jön a nyár és még nincs meló a tarsolyodban? Ne aggódj! Összegyűjtöttük az ország legnagyobb diákszövetkezeteit, ahol kedvedre válogathatsz a profilodnak megfelelő munkák közül!

A diákmunkák széles tárházi nyílik meg az iskolai terhek lerázása után, hiszen a sok felszabadult időt a munkaerőpiacok igyekeznek feldolgozni. Félsz, hogy 18 év alatt nem találsz munkát? Jó hírünk van! Sok helyen már 16 éves kortól is lehetőség van munkavállalásra, ezért érdemes körülnézni, hogy a nyár pénzgyűjtéssel is teljen!

1. Meló-diák

A Meló-diák Magyarország egész területére közvetít ki diákmunkaerőt a legkülönfélébb pozíciókba. Munkalehetőségeik között megtalálhatók 20 és 40 órás lehetőségek is. Több, mint száz 18 év alatt is végezhető meló elérhető, de találhatunk gyakornoki, éjszaka is végezhető, hétvégi, illetve csak idényszerű nyári munkákat is. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót, hiszen adminisztratív, áruházi, fizikai, gazdasági, HR, jogi, informatikai, mezőgazdasági, telefonos, vendéglátó pozíciók is találhatók az oldalon. Az oldal egy appal is rendelkezik, itt például megadhatod a "ráérésed", ha egy héten például csak egy-két napot tudsz munkára szánni.

2. ATLASZ csoport

Az ATLASZ csoport irodai, fizikai, vendéglátói, kereskedelmi, IT, futár, host és hostess, animátori és szórakoztatói, valamint fordítói lehetőségeket is hirdet. Ugyan a 18 éves kor alattiak által végezhető munkáik kisebb számban elérhetők, ellenben ezek rugalmas műszakokban, főként fizikai területen. Az oldal kevésbé impozáns, mint társai, ám könnyen kezelhető, így gyors szűréssel már rá is kereshetsz az érdeklődési körödnek megfelelő pozícióra!

Forrás: ShutterStock


3. euDiákok

Az euDiákok szövetkezet országosan elérhető színes diákmunkákat hirdet már több, mint 15 éve Magyarországon, így hatalmas tapasztalattal rendelkezik a munkaerőkölcsönzés terén. Mind országos, mind pedig budapesti viszonylatban az egyik legnagyobb szervezet, amely szinte egyedülálló módon nyáron 15 éves kortól, tanítási időben 16 éves kortól foglalkoztat diákokat. Az oldal a munkalehetőségek felsorolása mellett egy fizetés kalkulátort is kínál, valamint részletesen leírja a munkavállalás feltételeit. Kérdésekre azonnali chatbot válaszol akár este is!

4. Schönhercz Iskolaszövetkezet

A Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Pécsett is elérhető kirendeltséggel rendelkező szövetkezet a hiányszakmák betöltésére fókuszál, így az adatbázisukban olyan munkalehetőségek is megtalálhatók, mint az IT fejlesztő, tesztelő, helpdesk, vagy support állások. Mérnöki pozíciók, valamint gazdasági, adminisztratív, HR, ügyfélkapcsolati munkakörök is betölthetők. Mindezek mellett kedvezve a megrendelőknek, hagyományos diákmunkákat is fellelhetünk, például idegenforgalmi, vagy hostess feladatkörben. A cég nem munkaerő kölcsönzéssel, hanem közvetítéssel és diákmunkaerő foglalkoztatással is foglalkozik.

5. MÜISZ

A MÜISZ diákszövetkezet legnagyobb előnye a többi portállal szemben a „holnap ráérek" opció. Amennyiben felszabadul pár órád a következő napra, ezzel az opcióval van lehetőséged már másnapra munkát találni, amivel egy csapásra kereshetsz pár óra alatt egy kis pénzt! Ezen kívül rengeteg magas órabérrel rendelkező azonnal kezdhető, könnyű fizikai, irodai, informatikai, mérnöki, hostess munka található. A munkavállaláshoz betöltött 16 éves kor és nappali tagozatos aktív jogviszony szükséges.

Tehát jópár lehetőséged van még arra, hogy találj munkát a nyárra, ha még nem tetted, de szeretnél dolgozni. Ha szeretnél további diákmunka lehetőségekről olvasni, akkor nézd meg az UniLife karrier oldalának cikkeit, például a diákmunkáról vagy a Meló-Diák appról.