A tanár is ember: hihetetlen videó készült egy kínai oktatóról

Tanárokkal és tanítókkal szinte mindenki találkozik élete során. Ideális esetben ők azok, akik elindítják az embert az élet úgynevezett "rögös útján", akik támogatják diákjaik személyiségének kiteljesedését, és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy boldog felnőttek váljanak azokból, akiket tanítanak.

Ez azonban nem kevés munkát jelent, és itt nem feltétlenül a dolgozatok összeállítására és javítására vagy az órákra való felkészülésre kell gondolni elsősorban. Egy tanár egész személyiségével és életével egyfajta példát (remélhetőleg követendőt) állít a diákok elé, ez pedig folyamatos és komoly érzelmi munkát jelent évtizedeken át. Sokszor ráadásul a diákjaik problémáinak megoldásában is közreműködnek, mindemellett pedig nyilván a magánéletükben is helyt kell állniuk.

A legtöbben persze ezt nem áldozatként élik meg, ugyanakkor abban sokan egyetértenek, hogy néha igazán nehéz magabiztosan, mosollyal az arcukon kiállni diákjaik elé, ha más gondok is nyomasztják őket.

De azért megpróbálják!

Egy ilyen pillanatot kapott lencsevégre egy biztonsági kamera Kínában: Chen Rongquiang éppen gondterhelten igyekszik órára a felvétel elején. Aztán mielőtt belépne az osztályterembe, egy pillanatra megáll, kihúzza magát, megigazítja ingét, és addigi, fáradt arckifejezését mosolyra cseréli.

A tanár azt mondta az újságíróknak, nagyon fontos számára, hogy a tanulói jókedvűnek lássák, ha nagyon elfárad, akkor pedig testmozgással próbálja levezetni a felhalmozódott feszültséget.

ITT nézheted meg a videót! 

Szóljon ez az üzenet minden oktatónak, tanárnak, tanítónak, pedagógusnak, akik hasonlóan állnak munkájukhoz:

KÖSZÖNJÜK!