Érettségizz a SuliLife-fal! Minden az ének-zene érettségihez ez egy helyen!

Az érettségik első két hete lassan véget ér: már bizonyítottatok magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből. Azonban aki ének-zenéből is jelentkezett a nagy megmérettetésre, még nem tehette le a lantot.

A kötelező érettségi tantárgyak után, a két leggyakrabban választott idegen nyelv és a természettudományos tárgyakon túl pénteken, május 14.-én délután 14 órakor egy kis művészet következik a soron, az ének-zene érettségi keretein belül.

A középszintű ének-zene vizsgán az Oktatási Hivatal megfogalmazása szerint az általános zenei műveltségedről kell számot adnod, jártasnak kell lenned a zene befogadásához és reprodukálásához szükséges ismeretekben, készségekben, melyek alapján alkalmas leszel a mindennapi életben a zeneművészet iránti fogékonyságra és kötődésre.

A SuliLife csapata sok sikert kíván mindenkinek az ének-zene érettségin!Forrás: PixaBay

Az alábbi készségekre biztosan szükséged lesz:

  • kottaolvasás
  • népdalok ismerete
  • műdalok ismerete
  • zenetörténet ismerete
  • zeneszerzők ismerete

Ha emelt szinten jelentkeztél ének-zene érettségire, a zeneértés és a zeneművelés területén is mélyebb ismeretekkel kell rendelkezned, mint középszinten vizsgázó társaidnak. A részletes elvárásokat itt tudod megtekinteni.

A SuliLife csapata sok sikert kíván mindenkinek az ének-zene érettségin, a vizsga után pedig várunk titeket a megoldásokkal!