Elindult a Pénziránytű Bázisiskola Program

Ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja a diákokat és a pedagógusokat.

A Pénziránytű Alapítvány és Mastercard együttműködésében elindult Bázisiskola Program keretén belül általános- és középiskolás diákok, illetve tanáraik az ország hat régiójában vehetnek részt a különböző pénzügyi tematikájú foglalkozásokon.

A program fő célja, hogy a korszerű pénzkezeléshez és a tudatos pénzügyi magatartáshoz szükséges ismereteket minél több diákhoz eljuttassák.

A Pénziránytű Alapítány ehhez tavaly ősszel írt ki pályázatot, mely során hat intézmény nyerte el a Pénziránytű Bázisiskola címet:

  • Debreceni Szakképzési Centrum (SZC) Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum,
  • Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium,
  • Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum,
  • Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Kisújszállás),
  • Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum,
  • Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum

Ezekben a bázisiskolákban kerülnek majd megrendezésre a program foglalkozásaira, ahová az iskolák a régiójuk diákcsoportjait várják pénzügyi tudatosságuk fejlesztésére. A bázisiskolák 1,5 millió forintot kaptak, és ebből az elnyert támogatásból alakították ki a Pénzügyi Tudás Otthona elnevezésű tantermeiket, melyekben interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő diákokat.

A mindennapi pénzügyek élményalapú oktatásának érdekében a program a következő évekre is folyamatos anyagi támogatással segíti a bázisiskolákat, valamint ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést nyújt az érdeklődő tanárok számára is.

forrás: MTI