Nem tudod, merre tovább nyolcadik után? A pályaorientációs tábor segíthet!

Csongrád megye négy városában is nyári pályaorientációs táborokat szervez a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Június végén indulnak a táborok Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon, ahol a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat várják majd. A programban üzemlátogatások, informatikai foglalkozások és színes, interaktív programok szerepelnek június 21. és augusztus 27. között.

Hegedűs Zoltán, a szakképzési centrum kancellárja elmondta, hogy az intézmény már tavaly is szervezett hasonló táborokat, idén viszont a megyei gazdasági önkormányzat is bekapcsolódott a munkába. Ennek köszönhetően mintegy kétszáz diáknak tudnak egyhetes táborokat biztosítani, kilenc intézményben. A támogatásoknak köszönhetően a részvételi díj is a felére csökken az eddigiekhez képest: a legtöbb tábort 6-8 ezer forintért lehet majd látogatni, de lesznek ennél drágább turnusok is.

A résztvevők összesen 46 szakmát ismerhetnek meg a tábor során, melyek a szakképzési centrum intézményeiben sajátíthatók el. Az informatika, robotika és digitalizáció témaköre mellett olyan klasszikus szakmákba is betekintést nyerhetnek a résztvevők, mint a szakács vagy az asztalos.

Forrás: Shutterstock

A táborok szervezése során szem előtt tartják a legújabb technológiák alkalmazását, így 13 táborból négy az informatika témakörére épül.