Hosszú hétvégék 2022-ben

Hogy időben felkészülhess, mi vár rád 2022-ben, összeszedtük, hogyan döntött az Innovációs és Technológiai Minisztérium a munkaszüneti napok miatt szükséges munkaidő-beosztásról. Két három- és három négynapos hosszú hétvégével számolhatunk!

Ha előre szeretnéd tudni, milyen hosszú hétvégékre számíts 2022-ben és azt is, hogy melyik szombatok számítanak majd munkanapnak, ez a cikk neked szól, most megosztjuk veled a legfrissebb döntéseket. Mivel 2022-ben március 15-e keddre esik, így a négynapos hosszú hétvége érdekében a március 14-i, hétfői munkanapot a kormány döntése értelmében áthelyezték március 26. szombatra, tehát a hétfői napot rá majdnem két hétre kell ledolgozni. Ugyanígy hétfőre esik a november 1-jét megelőző október 31-e is, így egy másik négynapos hosszú hétvége érdekében azt viszont két héttel korábban, október 15-én, szombaton kell majd ledolgozni.

Forrás: Shutterstock

Így tehát a jövő évi valendárunkat már most a következők szerint tervezhetjük:

4 napos hosszú hétvégék:

  • 2022. március 12. (szombat) - március 15. (kedd)
  • 2022. október 29. (szombat) - november 1. (kedd)

Extra szombati munkanapok:

  • 2022. március 26. szombat
  • 2022. október 15. szombat

A foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztérium feladatkörébe tartozik a munkaidő-beosztás munkaszüneti napok miatt szükséges megváltoztatása. "Húsvétkor is négy, pünkösdkor és karácsonykor pedig három-három napot tölthetünk otthon, pihenéssel, családi körben ünnepelve." - egészítette ki a felsorolást Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Pünkösd mellett karácsony másnapja is egy hétfővel toldja meg a hétvégét 2022-ben. A három további ünnepnap semmilyen módon nem befolyásolja a többség munkaidő beosztását: jövőre május 1-je és október 23-a vasárnapra, augusztus 20-a pedig szombatra esik.

forrás: ITM