Félsz, hogy megkeserítik a mindennapjaidat? 5 tipp a tökéletes lakótárs kiválasztásához

Az húszas éveid küszöbén rengeteg emberrel összehozhat a sors, de nem mindenkiért leszel hálás egytől egyig. Sőt! Ha azt hitted, az érettségire való felkészülés keseríti meg életed igazán, óriásit tévedsz! Mindenkinek ismernie kellene ezeket a tuti tippeket, aki most készül otthonról albérletbe költözni. Feltéve ha nem akar fejest ugrani egy víz nélküli medencébe...

Ha túlélted az érettségit, és már az egyetemre készülsz, nem árt, ha egy-két dologgal tisztában vagy. Sok fejfájástól megkímélheted magad, ha tudod, milyen a jó lakótárs.

Most eláruljuk, mik a legfontosabb tippek, ha nem akarsz hónapokig bosszankodni!

Döntsd el, mit akarsz!

Valaki a legjobb barátját szeretné megtalálni a jövendőbeli lakótársában, valaki pedig nem vágyik másra, csak egy csendes zugra, ahol lehajthatja a fejét esténként. Ha te az egyik típus vagy, valószínűleg nem fogod magad túl jól érezni a másikkal. Találd ki még idejében, hogy mire vágysz. Kellemetlen meglepetések érhetnek, ha nem teszed időben rendbe a dolgokat fejben.

Hasonló hozzáállás

Bizonyos mértékig teljesen normális, ha két embernek eltérő a tisztaságról és a rendről alkotott elképzelése. Ha téged már egy kósza tányér is zavar a mosogatóban, akkor nem érdemes olyan lakótárssal összeállnod, aki egész nap gyűjti a mosatlant, mire elmosogat. Keress olyat, akivel hasonlóak az elvárásaitok!

Ha téged már egy kósza tányér is zavar a mosogatóban, akkor nem érdemes olyan lakótárssal összeállnod, aki egész nap gyűjti a mosatlant, mire elmosogatFotó / 123RF

Fontosak az anyagiak

Lakótársaknak lenni elsősorban nem a jófejségről szól, hanem a megbízhatóságról, hiszen hatalmas felelősségen osztoztok. Akár nagy bajba is kerülhetsz, ha olyannal költözöl össze, aki nem biztos, hogy állni tudja a költségeket. Győződj meg alaposan arról, hogy mindketten pontosan tudjátok, hogyan kell a pénzügyeket kezelni.

Lakótársaknak lenni elsősorban nem a jófejségről szól, hanem a megbízhatóságrólFotó / 123RF

Ne félj kérdezni

Ha már beszéltek vagy találkoztok, ne udvariaskodj! Kérdezz rá mindenre ami érdekel. Hobbik, barátok, szokások, semmi sem lehet tabu, ha közös élettéren terveztek osztozni, hiszen szem és fültanúi lesztek egymás minden szokásának. Nem éri meg szégyenlősködni és később koppanni!

Nem mindig a legjobb a legjobb

Ha annyi forintunk lenne, ahány barátság zátonyra futott az egyetemi összeköltözés miatt, már rég gazdagok lennénk. Simán lehet, hogy a jelenlegi legjobb barátodat imádod, és kifejezetten szereted vele tölteni az időt, de fontos szem előtt tartani, hogy a heti 20-25 óra együttlét nem együttélés! Előfordulhat, hogy akár a fentebb felsorolt négy pontban totálisan különböztök. És aztán jönnek a viták, és volt-nincs barátság...