Online játékkal von be középiskolásokat kampányába a MÁV

A kampány az Ütközéspont nevet kapta, célja a veszélyforrások tudatosítása, valamint felhívni a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A kezdeményezés kiemelt célcsoportja a már önállóan közlekedő tizenévesek és fiatal felnőttek, akik jellemzően kerékpárral, vagy gyalogosan tévednek a sínekre, illetve járművek utasaiként.

Az Ütközéspont kampány egy interaktív online játékkal hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedés szabályaira, ez itt érhető el. A baleseti helyszínelők munkájának bemutatásán keresztül tárul a fiatalok elé a vasúti balesetek drámai valósága. A játékos feladata, hogy rendőrtisztként, a baleset helyszínén megtalálja a különböző nyomokat, és azok, továbbá a szemtanúk és a szakemberek vallomásai alapján rekonstruálja az eseményeket.

A játék egyedi hangulatáról a 360 fokban körbejárható, virtuális baleseti helyszín, egy valódi vonatszerelvény, az ütközésben megrongálódott autó, valamint a tűzoltóság és rendőrség járművei és munkatársai gondoskodnak.

A játék szereplői között feltűnik Nagy Zsolt színész, mint a virtuális baleset sérültje, és Gál Kristóf rendőrségi szóvivő is, aki az online térben a játékos nyomozótársát alakítja.