3+1 ötlet, ha idén te akarod vinni a legmenőbb ballagási ajándékot

Bár az idei tanév korántsem volt szokványosnak mondható, a járványhelyzet javulásával ismét engedélyt kaptak az iskolai ballagások. Ez az esemény inkább már a hozzátartozóknak jelenthet fejtörést, hogy mivel is lepjék meg a ballagót ezen a jeles napon.

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a legnagyobb ajándékot a ballagó diák a sikeres érettségi vagy felvételi formájában már megkapta, de azért mutatunk pár ötletet, amivel még fokozhatod az örömét!

Túlélőcsomag leendő egyetemistáknak

Ha valami jópofa és személyre szabható ajándék után kutatsz, ne is keress tovább! Nem kell hozzá több, mint egy szép doboz és néhány "kötelező" dolog a hallgatói élethez: például instant kávé, bögre, vitaminok, jegyzeteléshez cuccok, de akár programokkal teli kuponfüzet is kerülhet a csomagba. A tartalmának tényleg csak a képzeleted szabhat határt!

Fotó- és/vagy videómontázs

Ez osztálytársaknak is remek ajándékötlet lehet, ha annyira közel kerültetek egymáshoz az évek során, hogy egymást is megajándékozzátok, de az osztályfőnök is garantáltan meg fog hatódni tőle. Hiszen nem is lehetne szebben visszaemlékezni az elmúlt évekre, mint a legjobb/legviccesebb közös fotóitokkal.

Nem is lehetne szebben visszaemlékezni az elmúlt évekre, mint a legjobb/legviccesebb közös fotóitokkal.Fotó / 123RF

Élmény

Mi is szimbolizálhatná jobban egy új élet kezdetét, mint az utazás? Persze nem kell egyből egy világ körüli útra befizetni, de így, hogy lassan újra kinyitnak az országok, érdemes körülnézni a közelebbi úti célok között.

Persze itthon is számtalan lehetőség közül válogathatsz, legyen az egy fesztivál, kirándulás egy eddig ismeretlen túraútvonalon vagy esetleg egy menő szabadulószoba. Sőt, akár a vágyott egyetem városába is lehet szervezni egy kirándulást, hogy előre feltérképezhessétek az ottani lehetőségeket.

+1: Virág

A ballagás szó már egybeégett a virágcsokrokat tartó diáksereg képével, nem is csoda, hiszen ez örök klasszikus ajándék - de csak akkor, ha nem olyan virágot viszel, mint amilyeneket az UniLife összeszedett. Ráadásul manapság akár már édességből vagy pénzből (jó, ez elég extrém példa, de tényleg létezik!) is lehet csokrokat készítetni, ha egy kicsit extrázni szeretnétek.

Sokakban azonban mégis felmerül ilyenkor a kérdés: érdemes ezekre a pár napig tartó kreációkra ennyit költeni? Mi nem próbálunk senkit meggyőzni egyik oldal igazáról sem, ez legyen a te döntésed...