Pécsi egyetemista leszel? Ezt az 5 helyet ismerned kell!

A Pécsi Tudományegyetemre évről évre rengetegen felvételiznek, ami nem meglepő, hiszen a szakok választéka széles, a város pedig gyönyörű – tökéletes olyanoknak, akik nem vágynak Budapestre, de élveznék a pezsgő kulturális életet. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, amiket muszáj megnézned, ha Baranya megye székhelyére látogatsz, főleg akkor, ha ott is fogsz tanulni!

Ha kételkednél, hogy jól döntöttél-e a vidéki egyetem választásával, akkor megnyugtatunk, félelemre nincs okod: Pécs tele van programlehetőségekkel, menő helyekkel, na meg egy csomó egyetemistával. Mondanunk sem kell, mennyivel könnyebben tudsz itt hozzád hasonló fiatalokkal ismerkedni, mint azok, akik Budapesten tanulnak tovább.

Nézzük, mik azok a helyek, amelyeket egy pécsi egyetemistának ismernie kell!

Zsolnay Kulturális Negyed

A Zsolnay Negyed érdemes arra, hogy az elsők között szerepeljen a megnézendő helyek között, hiszen csodálatos: állandó- és időszakos kiállításokat, különböző fizikai kísérleteket is meg tudsz nézni, emellett pedig az egész környezet gyönyörű – tele Insta-posztot érő hátterekkel.

Zsolnay Kulturális NegyedFotó / Mediaworks

Niké-szobor

A Mecsek oldalában található emlékműhöz határozottan érdemes ellátogatni, nem csupán a szobor, hanem a kilátás miatt is. A Niké-szobrot gyakran látogatják az egyetemisták, így talán még haverkodásra is lehetőséged nyílik a vizit során.

Niké-szoborFotó / Csodálatos Magyarország

Tv-torony

A TV-torony Pécs emblematikus építménye, amely a város közeli elhelyezkedése és a jó közlekedési lehetőségek miatt kedvelt kirándulóhely. Magyarország legmagasabb épülete a maga 197 méterével tökéletes randihelyszín is, hisz éttermének köszönhetően lenyűgöző körpanoráma mellett vacsorázhatunk a magasban.

Tv-toronyFotó / Csodálatos Magyarország

Pécsi Bazilika

A Pécsi Bazilika kívül és belül is csodás látványt nyújt – ha szkeptikus lennél, mert ez tipikusan „öreges" programnak hangzik, akkor legalább sétálj el a Bazilika felé, hátha megjön a kedved közelebbről megismerni!

Tv-toronyFotó / Wikipedia

Pécsi Állatkert

Talán az állatkertnek kell a legkevesebb reklám, kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás. Nem csak a fáradt agytekervényeidet pihentetheted itt két vizsga között, ahogy a TV-torony, az állatkerti séta is tökéletes randiprogram.

Pécsi ÁllatkertFotó / Wikipedia