5 élmény általánosból, amire mindenki emlékszik

Az biztos, hogy az általános iskolában eltöltött élmények mindenkire erősen hatnak, legyenek akár jók vagy rosszak. Vannak olyan kínos, vicces vagy megható élmények, amik legtöbbünknek ismerősek. Eszedbe is jutott pár?

Az általános iskolában történő dolgokat van, hogy évekre elfelejtjük, és amikor beugranak, akkor jövünk rá, hogy mennyire furák voltak vagy különlegesek, amik akkor teljesen természetesnek tűntek. Erről az Unilife is írt már cikket. Emlékszel arra az egy ügyeletesre, akitől mindenki félt egy kicsit? Miért imádtuk annyira a matricákat, hogy sosem használtuk fel őket, csak albumba ragasztgattuk?

Volt egy lány, aki imádta a lovakat

Lehet, hogy épp te voltál az? Minden osztályban vagy évfolyamon volt egy ilyen lány, akinek mindene tele volt lovakkal: a hátizsákja, tolltartója, füzetei és a ruhái is. Bár a legtöbb kislány vonzódik a lovakhoz valamennyire, ez a lány tényleg komolyan vette a témát és éveken át, kitartóan őrizte ezt az érdeklődési kört, míg másoknál jöttek-mentek a hobbik.

Minden osztályban vagy évfolyamon volt egy olyan lány, akinek mindene tele volt lovakkalFotó / 123RF

Ma már furcsa, hány szakkörre jártunk

Voltak olyan diákok általánosban, akik igazi szakkör halmozók voltak. Ezek az osztálytársaink minden délután jártak valahova, teljesen megállíthatatlanok voltak. Sokan nem is ragaszkodtak egy területhez: jártak kosárra, focira, sakkra és még a kézműves szakkör is belefért az idejükbe. El tudod képzelni, hogy még ma is ennyi mindent csinálj az óráid után?

Mindig volt valami, ami nagyon menő volt és mindenkinek kellett

Nálatok mik voltak a divatos őrületek? Matricák? Kulcstartók? Vagy valami más játék? Bármi is volt, amikor megjelent a divathullám, mindenkinek az kellett és addig győzködtük a szüleinket, amíg nekünk is vettek. Amikor mi is végre megkaptuk, megnyugodtunk, hogy mi is menők vagyunk, és boldogan játszottunk szerzeményünkkkel, amíg meg nem jelent a következő divathullám.

Versenyeztünk, hogy ki álljon a sor elejére

Bár az osztálykiránduláson a buszban hátul ülni volt menő, ha sorakozóra került a sor, mindenki azonnal legelöl akart állni és az még jobb volt, ha a tanító néni párja is lehettél. Ezt valamiért kiemelt megtiszteltetésnek éreztük, imádtunk elsők lenni, talán azért, mert így mi lehettünk ott legelőször, akárhova is mentünk.

Bár az osztálykiránduláson a buszban hátul ülni volt menő, ha sorakozóra került a sor, mindenki azonnal legelöl akart állniFotó / 123RF

Tudtuk, hogy eljött az év vége, ha órán rajzoltunk vagy filmet néztünk

Ha a tanárok már nem adtak rajzolgatásnál vagy filmnézésnél komolyabb feladatot, tudtuk, hogy ez már a szabadság kezdete és csak pár nap van hátra a tanévből. Ilyenkor olyan érzés volt az iskolában lenni, mintha a szabályok bizonytalan időre megszűntek volna, majdnem azt csináltunk, amit akartunk, és odavoltunk ezért az átmeneti időszakért.