2022 szeptemberétől kezdhetik meg a tanulást a diákok a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumban

A hazánkban modellértékű intézmény előkészítése szoros együttműködésben kezdődött meg az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a szakképzés fejlesztése iránt elkötelezett dán Velux Alapítványokkal.

Ahogyan arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, az újonnan - teljes egészében kormányzati támogatásból - épülő Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT) 2022 szeptemberében induló képzései piacképes tudást biztosítanak majd a logisztika, a pénzügy-számvitel és az informatika területén technikumi és gimnáziumi osztályokban egyaránt, 500 tanuló számára.

A legmodernebb digitális technológiák állnak majd rendelkezésre az intézménybe felvételt nyerő diákoknak, 21. századi innovatív nevelési környezetben kaphatnak támogatást készségeik, ismereteik és személyiségük fejlesztéséhez.

Forrás: BIT

Az intézmény az oktatási környezet kialakításában és az oktatás módszertanában egyaránt, hazánkban egyedülálló módon be kívánja építeni a világszerte elismert dán szakképzési rendszer gyakorlatait és innovációit. A modern oktatási tér létrehozása során a környezet infrastruktúrájának jelentős fejlesztése is megvalósul a beruházáshoz kapcsolódóan.

„Biatorbágy lakossága régóta szeretett volna a térségben egy minőségi középfokú intézményt, hogy a fiataloknak ne kelljen ingázniuk egy másik településre; Budapest logisztikai kapujaként pedig a környéken székelő sok vállalkozás már régóta vágyott arra, hogy helyben legyen a szakképzett munkaerő. 2021. májusával egy olyan középiskolai fejlesztés veszi kezdetét Biatorbágyon, amely kiszolgálja az itt élő szülők, diákok és a környező cégek igényeit is. A biatorbágyi fiatalok ezentúl itt helyben tudnak olyan modern és piacképes tudást szerezni, amellyel eredményesen tudnak továbbtanulni vagy beléphetnek a munkaerőpiacra" - mondta el az iskolafejlesztés kapcsán Tarjáni István polgármester.

Forrás: BIT

A középiskola működéséért az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány felel majd. Az alapítvány a segélyszervezet bővülő hazai képzési tevékenységeit fogja össze. A szervezet hazai és nemzetközi fejlesztési munkájának is meghatározó értékévé vált a képzés.

Az intézmény nevelési programjában a minőségi oktatás mellett fontos szerepet kapnak majd olyan ökumenikus, keresztény alapértékek, mint a család, a szolidaritás, a közösség vagy a teremtésvédelem, de a BIT bárki előtt nyitva áll, és várja a tehetséges diákokat, akik piacképes szaktudást szerezve jobb esélyekkel szeretnének elindulni a munkaerőpiacon, vagy szeretnék megalapozni továbbtanulásukat.

Forrás: BIT