Folyamatban az új tankönyvek gyártása

Biztosított az idei tankönyvellátás mind a köznevelésben, mind a szakképzésben tanuló diákok számára.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára a debreceni Alföldi Nyomdában, a gyártás megtekintése alatt kifejtette, 13,3 millió tankönyv gyártása van jelenleg folyamatban a szeptemberi tanévkezdésre. Az előző évhez hasonlóan továbbra is biztosítják az ingyenes tankönyveket, amire idén 13 milliárd forintot szánnak.

Emellett kitért a tananyagfejlesztésre is: a módosított Nemzeti Alaptantervhez igazodó tankönyvek közül tavaly már elkészültek az első, az ötödik és a kilencedik évfolyam tankönyvei, idén pedig a második, a hatodik és a tizedik évfolyam könyveinek gyártása történik. Összesen 105 új közismereti és 23 egyéb fejlesztés valósult meg, emellett 78 új piaci és egyházi kiadású tankönyv került fel a jegyzékre. Így jelenleg a tankönyvjegyzékben mintegy 2559 tankönyv és taneszköz szerepel, aminek 60 százaléka állami kiadású.

A tankönyvek kiszállítása az iskolákba várhatóan augusztus elsején kezdődik majd meg. A papíralapú forma mellett mindegyik ingyenesen letölthető digitális formában is.

Forrás: MTI