Még ma is megennéd? Egykori kedvenceink az általános iskola büféjéből

Mik voltak mindennapi kedvenceink az iskolai büféből? A legtöbb egészségtelen, de annál emlékezetesebb. Még ma is megennéd őket?

Legtöbben otthonról vittünk reggelit és tízórait a suliba, majd a menzán ebédeltünk, de ha ez valamiért nem jött össze, örültünk, mivel azt jelentette, hogy kaptunk "büfé pénzt" a szüleinktől, amivel már csak meg kellett rohamozni az áhított bódét.

Sültkrumpli

Nem minden iskolai büfében volt kapható, de ha nálatok igen, akkor a szerencsések közé tartoztál. Rengeteg olcsó ketchuppal és sóval volt az igazi, de voltak olyanok, akik majonézzel szerették, rájuk kicsit különcként tekintettünk.

Mirelit pizza

Ha valamiért elég zsebpénzt kaptál ahhoz, hogy vehess egy ilyen száraz kis mini pizzát, az felért egy ünneppel. Bár a legjobban egy nagy kerek háztartási kekszen elkent paradicsomszószra hasonlított, némi műsajttal megszórva, mégis imádtuk.

Van, akinek még mindig nagy kedvence a mirelit pizza.Fotó / 123RF

Melegszendvics

Általában volt belőle sonkás, magyaros és persze a jól ismert kész melegszendvics krémből készült, aminek sütés után is kicsit konzerv íze volt.

Kóla-cukor

Ha jobban belegondolunk az egyik legkevésbé praktikus édesség volt ez, főleg mivel nem rendeltetésszerűen használtuk. Ahogy próbáltuk a kis műanyag palackból a szánkba önteni a cukrot, általában a nedvesség miatt egy nagy része benne ragadt, mivel eredetileg pohárba kellett volna önteni és italt csinálni belőle.

Hosszú gumicukor

A legjobb gumicukor volt, minél hosszabb, annál jobb. Mindegy volt, hogy kék, piros, zöld vagy kólás, a legkedveltebb gumicukrok közé tartozott.

Nektek melyik volt a kedvenc gumicukrotok?Fotó / AFP

Szendvicsek

Te mit szerettél jobban? Valószínűleg nem a párizsis zsömlét, mivel minden délután ez volt az utolsó, amiből még 4 körül is volt. Persze általában a rántott húsos fogyott el legelőször.