Ne mulaszd el a második esélyt: már csak pár napig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra!

A 2021-es őszi érettségi vizsgákra szeptember 6-ig lehet jelentkezni, ha ezt eddig nem tetted meg, és bármilyen okból vizsgázni akarsz most ősszel, akkor ne habozz, húzz bele!

A jelentkezéshez minden fontos információ fent van az Oktatási Hivatal honlapján, az általános tudnivalókat ide kattintva találhatod meg, a jelentkezési lapot pedig itt találod meg.

A határidő picit trükkös, mert a vizsgaszabályzatban szeptember 5. van meghatározva, de az Oktatási Hivatal oldalán található információk szerint, mivel az egy vasárnapi nap, ezért a határidő szeptember 6. hétfőre esik. Ettől függetlenül ne húzd az időt, minél hamarabb add le a jelentkezésed, hogy nyugodtan készülhess a vizsgákra!

A vizsgák időpontjainak a teljes listáját ezen a linken keresztül töltheted le, de a legfontosabbakat most röviden összeszedjük neked.

Fotó / Mediaworks

Az írásbeli vizsgák október 15-én kezdődnek nemzetiségi nyelvekből és irodalomból, amit a mindenkit érintő magyar nyelv és irodalom vizsgák követnek, október 18-án. A matek érettségik másnap, 19-én kerülnek sorra. Végül a nagy hármas utolsó tagjából, történelemből október 20-án tartják a vizsgákat. Az írásbeli érettségik október 28-án érnek véget, a fizika és ének-zene vizsgákkal.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 11-től 15-ig fognak tartani, a középszintűek november 22-től 26-ig.

Nagy vonalakban, valahogy így fog kinézni az őszi érettségi vizsgaidőszak, de az órára pontos időpontokért és részletesebb információkért látogass el az Oktatási Hivatal oldalára, ahol pár kattintással minden kérdésedre találsz választ.

Azt pedig nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy sok múlik az érettségin, de nem dől össze a világ, ha nem sikerül. Szóval, őrizd meg a hidegvéred, készülj fel a legjobb tudásod szerint, és mutasd meg a vizsgáztatóknak, ki a király! Ami biztos, hogy mi, amiben tudunk, segítünk. Az Unilife-on és Sulilife-on a következő linkekre tovább kattintva találsz tippeket a felkészüléshez, segítséget az esszéíráshoz, tanácsokat az időbeosztáshoz, illetve útmutatót a műelemzéshez.